Останні події:
12 тисяч франківців працюють у «тіні» або за тимчасовими трудовими угодами (відео)... | Франківське комунальне підприємство “МІУК” планує придбати за 1 млн грн два автомобілі... | В посольствах Польщі українців “мучать” дивними питаннями про видатного прикарпатця Степана Бандеру... | У Франківську розширять коло пасажирів, які будуть безоплатно їздити у міському транспорті... | В Рогатинському районі від пацієнтів психлікарні ховали новий одяг і білизну: люди ходили і спали в лахмітті (ФОТО)... | Подробиці резонансної події: у Франківську під час пожежі дівчина зістрибнула з балкону, а п’яний чоловік вистрілив в пожежника (відео)... | На Косівщині покарають батьків, які через пиятику не дбають про малолітніх дітей (фото)... | Прикарпатська «десятка» понесла ще одну втрату на передовій: від обстрілу терористів загинула військова медсестра (фото)... | 20-річний франківський студент-медик Арсен Вітрецький готується до батлів в шоу “Голос країни”... | Наступного тижня франківські перевізники знову пробуватимуть підняти ціну за проїзд у маршрутках... |

Юрій Павленко: Задля завершення конфлікту в Донбасі потрібно виходити на прямі переговори між Україною та РФ

Donetska obl 94856038

Про це народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко заявив в ефірі телеканалу «NewsOne» у середу, 14 лютого.

Він зазначив, що не потрібно боятися прямих переговорів української та російської сторін щодо врегулювання конфлікту в Донбасі. «Ніхто більше, ніж Україна, не зацікавлений в тому, аби завершилась війна, встановився мир і була відновлена територіальна цілісність нашої держави. На жаль, в багатьох моментах ми віддали право вести переговори іншим державам. Ведуть переговори американці та європейці, а ми стоїмо дещо осторонь», - підкреслив парламентарій.

«ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК неодноразово наполягав на тому, що треба йти на прямий контакт і добиватися перемоги в прямих переговорах з тією країною, від якої у дуже високій мірі залежить завершення війни. Тож з метою відновлення територіальної цілісності нашої держави і захисту українських громадян двосторонні переговори вести необхідно», - акцентував Юрій Павленко.

Політик також нагадав, що минулого року товарообіг між Україною та РФ зріс більш ніж на 30%, а в окремих сферах – більш як на 80%. «Мільйони українців сьогодні працюють в Росії. Кордон з Росією ми маємо найбільший. Це той сусід, від якого ми ніколи нікуди не дінемося. Але ми повинні мати свою сильну позицію. Натомість ми не тещо Росію не можемо дипломатично перегравати, ми сьогодні натворили ворогів по всьому нашому кордону», - зазначив опозиціонер.

«Дуже важливо щоб ми, як українська держава і український народ, не робили з усіх росіян ворогів України. Ми повинні в Росії знаходити союзників, які б допомагали нам встановити мир», - сказав народний депутат.

«Так само не потрібно робити ворогами України тих людей, які живуть на непідконтрольній території. Навпаки, ми, як держава, повинні максимально простягнути руку кожному, хто не зі своєї вини опинився в заручниках. В Криму багато людей, і їхня кількість зростатиме, які хотіли б повернутись додому – в Україну. Але сьогодні вони не мають жодної підтримки і допомоги з боку української держави», - підкреслив Юрій Павленко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках