Останні події:
Мішок сушеної коноплі виявили франківські патрульні під час сімейної сварки (ФОТО)... | Курйоз: у Франківську МІУК пише жителям смс з проханням відремонтувати балкони... | Краса нічного міста: як виглядає Коломия у світлі ліхтарів (фото)... | 12 тисяч франківців працюють у «тіні» або за тимчасовими трудовими угодами (відео)... | Франківське комунальне підприємство “МІУК” планує придбати за 1 млн грн два автомобілі... | В посольствах Польщі українців “мучать” дивними питаннями про видатного прикарпатця Степана Бандеру... | У Франківську розширять коло пасажирів, які будуть безоплатно їздити у міському транспорті... | В Рогатинському районі від пацієнтів психлікарні ховали новий одяг і білизну: люди ходили і спали в лахмітті (ФОТО)... | Подробиці резонансної події: у Франківську під час пожежі дівчина зістрибнула з балкону, а п’яний чоловік вистрілив в пожежника (відео)... | На Косівщині покарають батьків, які через пиятику не дбають про малолітніх дітей (фото)... |

В посольствах Польщі українців “мучать” дивними питаннями про видатного прикарпатця Степана Бандеру

Polshha1789689481

У деяких українців, які хотіли отримати посвідку на проживання в Польщі, запитували про ставлення до Степана Бандери.

Кілька людей, які мали співбесіду на отримання посвідки на проживання в Польщі, зазначили, щоїм ставили досить дивні запитання, пише Сьогодні.

Одну з жінок вкрай здивувало запитання про факти з історії України. Інший претендент на посвідку на проживання отримав відмову, коли на запитання про діяльність ОУН-УПА компромісно відповів, що у кожного своя правда – і в Польщі, і в Україні. Не врятувало навіть те, що у нього були близькі родичі в Польщі пишуть Версії з посиланням на Експрес.

Інша ж українка, що бажає отримати картку поляка, перед співбесідою в консульстві начиталася купи страшилок і була готова до всього. Однак на самій співбесіді не сталося нічого страшного і нелогічних запитань дівчині не ставили. Карта поляка дісталася їй з першого разу. Про ОУН-УПА і Бандеру їй ніхто не запитував.

Нагадаємо, цього місяця президент Польщі Дуда підписав так званий “антибандерівський закон”, який, зокрема, передбачає покарання для тих, хто не визнає злочинів українських націоналістів часів ОУН-УПА. Документ наразі вивчає конституційний суд країни. Якщо дасть “добро” – цей закон запрацює вже наступного місяця.

Суперечливий документ уже розкритикували Україна, США, Ізраїль і Франція. Крім цього, державний департамент США закликали Польщу переглянути законопроект про Інститут національної пам’яті, зазначивши, що він може мати наслідки для відносин Варшави зі Сполученими Штатами та Ізраїлем.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках