Останні події:
Мішок сушеної коноплі виявили франківські патрульні під час сімейної сварки (ФОТО)... | Курйоз: у Франківську МІУК пише жителям смс з проханням відремонтувати балкони... | Краса нічного міста: як виглядає Коломия у світлі ліхтарів (фото)... | 12 тисяч франківців працюють у «тіні» або за тимчасовими трудовими угодами (відео)... | Франківське комунальне підприємство “МІУК” планує придбати за 1 млн грн два автомобілі... | В посольствах Польщі українців “мучать” дивними питаннями про видатного прикарпатця Степана Бандеру... | У Франківську розширять коло пасажирів, які будуть безоплатно їздити у міському транспорті... | В Рогатинському районі від пацієнтів психлікарні ховали новий одяг і білизну: люди ходили і спали в лахмітті (ФОТО)... | Подробиці резонансної події: у Франківську під час пожежі дівчина зістрибнула з балкону, а п’яний чоловік вистрілив в пожежника (відео)... | На Косівщині покарають батьків, які через пиятику не дбають про малолітніх дітей (фото)... |

Наступного тижня франківські перевізники знову пробуватимуть підняти ціну за проїзд у маршрутках

Marshrutka 984756

У вівторок, 27 лютого, в Івано-Франківську знову відбудуться громадські слухання щодо вартості проїзду у маршрутних автобусах.

“Далі по розрахунку тариф 8 грн, а міська влада пропонує 5? Тільки на 2-х маршрутах пасажиропотік обстежений з громадськістю? В розрахунку на кожен автобус закріплюється медпрацівник і слюсар? По 10 з 29 маршрутах пасажиропотік не проводився і не береться до розрахунку?”, – обурюється франківець. Про це у спільноті “УТІЗ” повідомив Тарас Грейда, пише Зміст з посиланням на пише Бліц-Інфо.

У коментарях франківці зазначають, що тариф є необгрунтованим, мовляв перевізники точно не роблять знижку.

Нагадаємо, у листопаді у МВК повідомили про проведення громадських слухань щодо підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті. Інформація викликала значний резонанс серед франківців. Люди обурювались у соцмережах, що якість перевезень жахлива, а перевізники ще й грошей більше хочуть. Пізніше в мерії заявили, що розірвуть договори з перевізниками, які хочуть збільшення тарифу. Після проведення громадських слухань питання щодо підняття ціни відклали. Тоді перевізники пропонували підвищити вартість проїзду з 6.00 до 20.00 – 5 грн., а з 20.00 до 23.00 – 7 грн.

Як відомо, у січні перевізники погрожували на два дні зупинити маршрутки, якщо не підвищать тариф. Втім в УТІЗ заявили, що шантаж не пройде. А міський голова Руслан Марцінків запевнив, що звик домовлятися, але ніколи не прийме мову ультиматумів.

Підтримали владу і франківці, які в соцмережі Facebook франківці створили групу “Підвезу” на випадок страйку перевізників. А комунальний “Електроавтотранс” повідомив, франківські тролейбуси 22 і 23 січня працюватимуть у посиленому режимі.

Втім вже у неділю перевізники повідомили, що передумали страйкувати і почали переговори з мерією.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках