Останні події:
Мішок сушеної коноплі виявили франківські патрульні під час сімейної сварки (ФОТО)... | Курйоз: у Франківську МІУК пише жителям смс з проханням відремонтувати балкони... | Краса нічного міста: як виглядає Коломия у світлі ліхтарів (фото)... | 12 тисяч франківців працюють у «тіні» або за тимчасовими трудовими угодами (відео)... | Франківське комунальне підприємство “МІУК” планує придбати за 1 млн грн два автомобілі... | В посольствах Польщі українців “мучать” дивними питаннями про видатного прикарпатця Степана Бандеру... | У Франківську розширять коло пасажирів, які будуть безоплатно їздити у міському транспорті... | В Рогатинському районі від пацієнтів психлікарні ховали новий одяг і білизну: люди ходили і спали в лахмітті (ФОТО)... | Подробиці резонансної події: у Франківську під час пожежі дівчина зістрибнула з балкону, а п’яний чоловік вистрілив в пожежника (відео)... | На Косівщині покарають батьків, які через пиятику не дбають про малолітніх дітей (фото)... |

У Франківську розширять коло пасажирів, які будуть безоплатно їздити у міському транспорті

Marshrutka 984756

В Івано-Франківську розширять коло пасажирів, які будуть безоплатно їздити у міському пасажирському транспорті загального користування.

Для цього 26 лютого в мерії збирають громадські обговорення, пише Зміст з посиланням на Фіртку.

Обговорюватиметься проект рішення виконавчого комітету міської ради «Про внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради «Про тарифи на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування».

Розробник проекту регуляторного акта – управління транспорту та зв’язку Івано-Франківської міської ради. Задекларована розробником мета проекту рішення – врегулювання перевезень пільгових категорій громадян за наявності картки іванофранківця.

Проект рішення передбачає розширення кола пасажирів, які будуть безоплатно їздити у міському пасажирському транспорті загального користування. Це власники карток іванофранківця.

Такі поїздки відбуватимуться у міському пасажирському транспорті загального користування без компенсації для перевізників з 10.00 год. до 16.00 год. без обмежень, а до 10.00 год. та після 16.00 год. у кількості ТРИпільгових місця в кожному транспортному засобі.

Окрім власників карток іванофранківця, у вказані години, як і раніше, безоплатно їздитимуть пенсіонери та громадяни пільгових категорій.

Комунальне підприємство «Електроавтотранс» має забезпечити безоплатне перевезення пенсіонерів та пільгових категорій громадян при наявності посвідчення, яке надає право безкоштовного проїзду та картки Івано-Франківця в електротранспорті без обмежень.

Департамент соціальної політики зобов’язаний видати «картки іванофранківця» до 15 квітня. Саме з цієї дати і набирає чинності рішення у разі прийняття.

Довідка:

“Картки франківців” – це спеціальні посвідчення, які влада Івано-Франківська роздасть інвалідам першої групи, багатодітним, малозабезпеченим сім’ям, ветеранам ОУН-УПА, репресованим та людям похилого віку з меншою за мінімальну пенсією. За допомогою таких посвідчень можна буде придбати продукти харчування першої необхідності зі знижками.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках