Останні події:
У Перегінську вболівальники з футболістами побили арбітра і чоловіка, який за нього заступився... | Як у Франківську проходила посвята першокурсників медичного університету (фото)... | Земельний податок для лісових господарств: прикарпатські громади отримають понад 200 мільйонів гривень... | Прикарпатцям на замітку: в уряді планують ускладнити поїздки до РФ. До чого це призведе?... | Я відчуваю білі гриби, – один із найвідоміших грибників України прикарпатець Юрій Соломченко (відео)... | Аварія у Яремче: в автомобіль “Рено” врізалась вантажівка (фото)... | У Франківську понад 70 студентів-медиків урочисто склали військову присягу (фото)... | У Франківську посеред білого дня підпалили автомобіль (фото)... | Франківські рятувальники знімали з дерева маленьких кошенят (фото)... | Колоритний прикарпатець пройшов кастинг відомого кулінарного телешоу (ВІДЕО)... |

Олександр Вілкул: Глава МОЗ Супрун закуповує для українців стокові медикаменти з терміном придатності, який добігає завершення

Tabletki-345987635

Однією з найбільш гострих тем, яку на зустрічах піднімали люди, була негативна оцінка діяльності Уляни Супрун та її антилюдської медреформи.

Співголова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Олександр Вілкул провів серію зустрічей з жителями міст і районів Одеської області. Однією з найбільш гострих тем, яку на зустрічах піднімали люди, була негативна оцінка діяльності Уляни Супрун та її антилюдської медреформи.

«У світі є так званий стік медикаментів. Медичні компанії на цей стік віддають часто взагалі безкоштовно, або за копійки ліки, термін придатності яких від півроку до року. Фактично вся вакцина, яку закуповує Супрун за повну ціну, має термін придатності півроку - рік. Ось це, насправді, страшна корупція, страшне злодійство. На здоров'ї корупція, на війні корупція, на крові, на життях людей», - сказав Олександр Вілкул на зустрічі з медиками в центральній районній лікарні Роздільного (Одеська область).

«Ще півтора роки тому я подав проект постанови про звільнення Супрун, тому що вже на той момент стало ясно, що в країну повернулися епідемії хвороб, яких в нашій країні не було десятками років. Повернувся кір - вже 23 тисячі випадків захворювання. Від ускладнень кору вже померли 12 осіб: вісім дітей і четверо дорослих», - додав опозиціонер.

Нагадаємо, за даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, в Україні один з найнижчих рівнів вакцинації, як в Європі, так і в світі.

Медики Роздільного підтримали позицію Олександра Вілкула, який системно виступає за необхідність підняти якість медичного обслуговування і захистити людей. Для цього необхідне введення медичного страхування за рахунок роботодавця. При цьому держава забезпечує страховкою бюджетників, пенсіонерів, дітей.

Опозиціонер не раз виступав з гострою критикою в.о. міністра охорони здоров'я Супрун, результатами «роботи» якої стали відсутність елементарних вакцин, закриття лікарень, повний провал в питаннях профілактики та ранньої діагностики важких захворювань, небезпечний спалах кору, зростання захворюваності на туберкульоз, ботулізм та інші хворобами, про які десятиліттями в Україні ніхто навіть не чув .

Раніше, Вілкул виступив з вимогою до спікера Ради винести в зал проект постанови №5642 про звільнення Супрун, який Вілкул разом з колегою та однопартійцем Ігорем Шурмою зареєстрував ще 16 січня 2017 року. Комітет Верховної Ради підтримав проект цієї постанови про звільнення Супрун.

Також разом з однопартійцями Вілкул звернувся до Конституційного суду щодо скасування медичної реформи.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках