Останні події:
У Перегінську вболівальники з футболістами побили арбітра і чоловіка, який за нього заступився... | Як у Франківську проходила посвята першокурсників медичного університету (фото)... | Земельний податок для лісових господарств: прикарпатські громади отримають понад 200 мільйонів гривень... | Прикарпатцям на замітку: в уряді планують ускладнити поїздки до РФ. До чого це призведе?... | Я відчуваю білі гриби, – один із найвідоміших грибників України прикарпатець Юрій Соломченко (відео)... | Аварія у Яремче: в автомобіль “Рено” врізалась вантажівка (фото)... | У Франківську понад 70 студентів-медиків урочисто склали військову присягу (фото)... | У Франківську посеред білого дня підпалили автомобіль (фото)... | Франківські рятувальники знімали з дерева маленьких кошенят (фото)... | Колоритний прикарпатець пройшов кастинг відомого кулінарного телешоу (ВІДЕО)... |

Сергій Льовочкін: Влада, яка не в змозі забезпечити людям своєчасну виплату зарплат, повинна піти

Zarplata-4958670

Як зазначає в своєму блозі "Життя в борг" на сайті "Кореспондент" заступник Голови фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Сергій Льовочкін, заборгованість по зарплатах перед українцями станом на початок липня 2018 року сягнула рівня, на якому вона в останній раз знаходилась 16 років тому – в 2002 році. Причина – війна і неефективне управління економікою.

«За підсумками першого півріччя українцям винні вже 2,7 млрд гривень. Причому 355 мільйонів - це те, що накопичено за шість місяців 2018 року. Особливо негативним виявився червень, впродовж якого заборгованість зросла відразу на 6% », - наводить цифри народний депутат.

Опозиційний політик підкреслив, що це проблема не тільки громадян, які не отримують зароблене своєю працею, це проблема всієї держави.

«Заборгованість зростає, перш за все, перед працівниками стратегічних галузей промисловості. Так, борги перед працівниками вугільної галузі за перше півріччя 2018 року зросли на 26,2%, енерго- і газопостачання – на 74%, машинобудування – на 23,9%. В цілому ж по промисловості заборгованість збільшилася на 18,5%», - посилається на дані статистики Сергій Льовочкін.

Парламентарій зазначив, що борги перед українцями росли в більшості регіонів країни - в 20 з 25.

«У деяких з них динаміка невиплати зарплат набула загрозливого характеру. Так, у Запорізькій області в першій половині 2018 року борги зросли майже в 2,2 рази (або на 148 млн грн), в Сумській – на 73% (або на 86 млн грн), в Херсонській – на 71%, в Чернігівській – на 75%, в Тернопільській – на 95%», - навів статистичні дані народний депутат.

За словами Сергія Льовочкіна, політика влади щодо зниження заборгованості неефективна. І без системної роботи в цілому по країні проблему не вирішити – адже цей не просто цифри.

«Заборгованість призводить до того, що підприємства стратегічних галузей втрачають кращих працівників, – ті, хто можуть бути затребувані в інших місцях, не чекатимуть виплат зарплати роками. В результаті хронічна заборгованість стає однією з причин міграції кваліфікованих працездатних громадян», - зазначив він.

Сергій Льовочкін підкреслив, що ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК неодноразово вносив до Верховної Ради пропозиції щодо створення стимулів для підприємств, які дозволили б їм заробляти і направляти кошти на погашення заборгованості перед співробітниками.

«Ще більше пропозицій ми подавали про розвиток економіки, щоб не створювати заборгованість в подальшому. На жаль, владою вони проігноровані. Подані мною, як народним депутатом, запити уряду з даної теми також залишаються без відповідей по суті», - зазначив він.

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вже зараз докладає зусиль для вирішення проблеми невиплат.

«Так, тиском нашої фракції в останній день голосувань сесії Верховної Ради було прийнято закон про фінансову підтримку вугільної галузі, який дозволить виплатити заборгованості по зарплатах шахтарям. Але, щоб проблема була вирішена, потрібно одне - влада, здатна її вирішувати. Влада, яка розуміє, що люди повинні вчасно отримувати зароблене важкою працею, а не стимулювати своїх громадян виїжджати на заробітки. Нам потрібно створити умови для розвитку нашої країни і можливість гідного майбутнього для кожного українця», - резюмував Сергій Льовочкін.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках