Останні події:
“Івано-Франківськгаз” скаржиться на збитки у 80 млн грн через “невиправдано занижені тарифи”... | З життя клишоногих: як ведмеді з Галицького НПП кавунами ласують (відео)... | В міському озері Івано-Франківська впіймали велетенську рибу (відео)... | Понад 3 тис. гектарів мисливських угідь на Коломийщині можуть передати у приватні руки... | Косівська кераміка увійде до списку Юнеско ... | Патрульні скрутили франківця, бо не мав при собі документів на велосипед... | Ніякого платного виходу немає, – керівник міського пологового будинку... | Він страшніший від дверей у стайню, – франківчанки обурені станом виходу із пологового будинку (фото)... | Скандально відомий чиновник знову мітить на посаду очільника франківського держархбудконтролю... | Посадовця Івано-Франківської митниці визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією... |

Прикарпатцям на замітку: в уряді планують ускладнити поїздки до РФ. До чого це призведе?

UA RF 845764

Політика обмежень і заборон не зовсім зрозуміла й доречна. Набагато краще вести політику на об'єднання із Заходом, у трудовому, культурному, освітньому напрямках.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політичний аналітик Валентин Краснопьоров, оцінюючи пропозицію міністра інфраструктури Володимира Омеляна ускладнити поїздки українців до РФ, у тому числі на заробітки й туристичні.

«Насправді, українці й так почали менше їздити до Москви, але заборонити поїздки – не вихід із ситуації. Можна попереджати, що територія РФ є небезпечною, попереджати на митних постах, що не виключені викрадення, говорити про це, вести повноцінну інформаційну кампанію. Якщо просто ускладнити маршрут, це не спрацює», – зазначив Краснопьоров, пишуть Версії з посиланням на Слово і Діло.

Він нагадав, що вже ускладнили маршрут між Україною й так званою «ДНР». у підсумку люди почали їздити на маленьких авто, нібито вони везуть просто друзів, а це нерегулярні та неофіційні перевезення. Що можна зробити?

«Тобто возитимуть людей через російський кордон усе одно, навіть якщо заберуть ліцензії. Якщо заборонять возити в маршрутках, перевозитимуть на легкових, на мінівенах. Нехай дорожче, але возитимуть усе одно. Всі штучні заборони нічого хорошого не несуть», – підкреслив політолог.

Так, може під час війни Радянського Союзу з Німеччиною до родичів і не їздили, але в нашому випадку інший контекст, додав він.

«Можна проїхати через Білорусь. Навіть якщо закрити кордон для українців і росіян», – уточнив експерт.

На його думку, дійсно слід зменшувати кількість українців, які їздять до РФ, адже це небезпечно, але шляхом простого закриття це не вирішується.

«Можна зменшити штучно кількість потягів, які йдуть до Москви, забрати ліцензію, заборонити автобусами перевозити людей, але це призведе до того, що людей почнуть перевозити менш габаритним транспортом, неофіційно й без сплати податків. Їхатимуть через Білорусь, ми вже маємо приклад з авіасполученням», – пояснив він.

«Можуть запропонувати митній службі санкціонувати українців, які їдуть до РФ. Але як бачитимуть, якщо людина поїде через Білорусь до Росії? Як це можливо? Та чи має право Україна забороняти, якщо не запровадили воєнний стан?», – резюмував Валентин Краснопьоров.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках