Останні події:

Знайдено білок, що змушує організм до старіння

slide11

Очевидно, що вченим вдасться припинити розвиток деменції. Вони з'ясували, що блокування білка B2M, що накопичується в крові, допомагає подолати її.

Науковці зі США виявили білок під назвою B2M, який може бути пов'язаний зі зниженням когнітивної діяльності людини. Інгібування B2M в мишах допомогло поліпшити їхній процес навчання і скупчення пам'яті під час лабораторних тестів. Генетично запрограмовані на відсутність цього білка миші взагалі не стикалися з втратою пам'яті, як показали експерименти.

Експерти вважають, це відкриття вчених з Університету Каліфорнії (Сан-Франциско) може бути покладене в основу створення нових методів лікування деменції. Автори дослідження цьогоріч опублікували результати іншої своєї роботи, яка показала, що ін'єкції крові молодих мишей покращували процес навчання і накопичення пам'яті у старих гризунів.

Старіння пов'язане з прогресуючим зниженням когнітивної функції мозку, тобто його здатністю думати, розуміти, запам'ятовувати і навчатися, а також повільнішою регенерацією передають сигнали нейронів у мозку. Саме старіння є головним фактором ризику деменції та пов'язаною з нею втратою пам'яті.

Ось чому дуже важливо досконало розібратися з біологічним механізмом, що запускає старіння в мозку, щоб зрозуміти, що робить людину схильною до розвитку поки що невиліковних хвороб. Судячи з усього, білок B2M, пов'язаний з імунітетом, а також впливає і на процеси старіння мозку, додає medikforum. 




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках