Останні події:

У Брюсселі презентують підручник з української мови для нідерландськомовних

У Брюсселі в рамках заходів до Дня Незалежності України відбудеться презентація підручника з української мови для нідерландськомовних.

Це перший такий навчальний посібник, повідомили власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі у громадській організації Promote Ukraine, яка виступила видавцем підручника 'Oekraiense grammatica voor Nederlandstaligen".

«На сьогодні жоден бельгійський або нідерландський університет не мають курсів української мови. Відтак я вирішив вивчати українську та водночас самостійно написати граматичний посібник для носіїв нідерландської мови», - розповів автор підручника - бельгійський дослідник Нілс Сметс.

За його словами, підручник враховує особливості саме сучасної української мови, адже приклади фраз, які містить посібник, дослідник брав із українських ЗМІ (до слова, нині Сметс працює над українсько-нідерландським словником).

 

Як заявив посол Бельгії в Україні Люк Якобс, підручник має сприяти не лише науковому і культурному обміну, а й розвитку бельгійсько-українського співробітництва у сфері торгівлі та інвестицій.

Презентацію підручника, який видано в Україні за сприяння громадської спілки «Промінь Україна», організатори приурочили до Дня Незалежності України.

Захід відбудеться за підтримки друзів України у Бельгії, зокрема Християнсько-демократичної партії.

Безкоштовно завантажити електронну версію підручника можна тут.

Джерело




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках