Останні події:

Зовнішня торгівля підприємств та організацій області послугами у І півріччі 2017 року

6d8c

Головне управління статистики інформує. Обсяги експорту послуг  підприємствами  і організаціями області у І півріччі 2017р. становили       26,4 млн.дол. США, імпорту – 7,1 млн.дол. США.  Порівняно з відповідним періодом минулого року обсяги наданих послуг збільшилися на 16%, отриманих – зменшилися на 17,8%. Позитивне сальдо   зовнішньої  торгівлі  послугами  склало  19,3 млн.дол. США.

За обсягами експорту послуг область посіла 13 місце серед регіонів України, за індексом експорту послуг – 11 місце.

Зовнішньоторговельні операції послугами з партнерами 101 країнисвіту здійснювали 104 суб’єкти господарської діяльності.

Найбільші обсяги послуг надано нерезидентам з Румунії, Чехії, США, Німеччини, Кіпру, Швеції. Дві третини обласного експорту послуг займали послуги з переробки матеріальних ресурсів, ще майже чверть – транспортні та послуги у сфері телекомунікацій, комп’ютерні та інформаційні послуги, 7,7% – послуги, пов’язані з подорожами,у т.ч. 4,9% – послуги у сфері освіти.

Понад 40% обсягів імпорту послуг отримано від нерезидентів з Польщі. Вагомими були і обсяги послуг, що надали партнери з Данії, Італії, Угорщини та Німеччини. Майже 75% обласного імпорту послуг припадало на ділові та транспортні послуги, близько 15% – на послуги, пов’язані з подорожами, 7,5% – на послуги у сфері телекомунікацій, комп’ютерні та інформаційні. 

Питома вага країн ЄС у загальнообласних обсягах експорту послуг  становила 84,5%, імпорту – 88,4%. 




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках