Останні події:

В обласному центрі відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України

Сьогодні, в День Державного Прапора України, на Вічевому майдані Івано-Франківська відбулася урочиста церемонія підняття національного стягу.

Разом із сотнями жителів області та міста участь у заході взяли голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук, голова обласної ради Олександр Сич, Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків, воїни УПА, учасники антитерористичної операції, громадські діячі.

Преосвященні владики та всечесні отці провели чин освячення Прапора та відслужили молебень. Опісля присутні вшанували пам’ять вояків, які віддали життя за збереження цілісності кодонів нашої держави, хвилиною мовчання.

 

Вітаючи присутніх, Олег Гончарук, вказуючи на синьо-жовтий стяг, зазначив, що він слугує символом віри у майбутню перемогу в неоголошеній війні з Росією.

«Наш прапор – це символ свободи і незалежності, слави і відродження української  держави. Його маємо берегти і шанувати як найвищу національну святиню, – зазначив очільник області. – Це наш історичний дух, наша совість і незламність, це – вічно жива пам’ять про героїчне минуле, це – гордість і слава сучасної країни. Тож нехай Державний Прапор сповнить нас  гордістю і впевненістю у своїх силах, надихне служити на благо України».

Принагідно додамо, що в рамках заходу за громадянську мужність, патріотизм, волонтерську допомогу бійцям, які боронять кордони нашої держави, підтримку сімей загиблих та дітей учасників антитерористичної операції на Сході України, громадську активність та самовідданість відзнакою Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» нагороджено 11 прикарпатців. 

Відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках