Останні події:
“Івано-Франківськгаз” скаржиться на збитки у 80 млн грн через “невиправдано занижені тарифи”... | З життя клишоногих: як ведмеді з Галицького НПП кавунами ласують (відео)... | В міському озері Івано-Франківська впіймали велетенську рибу (відео)... | Понад 3 тис. гектарів мисливських угідь на Коломийщині можуть передати у приватні руки... | Косівська кераміка увійде до списку Юнеско ... | Патрульні скрутили франківця, бо не мав при собі документів на велосипед... | Ніякого платного виходу немає, – керівник міського пологового будинку... | Він страшніший від дверей у стайню, – франківчанки обурені станом виходу із пологового будинку (фото)... | Скандально відомий чиновник знову мітить на посаду очільника франківського держархбудконтролю... | Посадовця Івано-Франківської митниці визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією... |

Юрій Павленко: Багато питань до освітньої реформи залишаються без відповідей

Shkola-459867305

На цьому наголосив народний депутат, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко у звернені до жителів Житомирщини з нагоди Дня знань.

«Система освіти в Україні за останні роки зазнала змін. І далеко не всі з них мають позитивний характер. Багато питань до освітньої реформи залишаються без відповідей. Крім того, влада не виконала взяті на себе зобов’язання щодо фінансування «Нової української школи», змусивши місцеві бюджети перерозподіляти свої видатки, адже діти для більшості з них все ж на першому місці. Освіта – право кожного громадянина України, що закріплене Конституцією, але вона поступово стає менш доступною та якісною.

Особливо гостро це відчувається у сільській місцевості, де кожного дня дитина змушена робити таку собі маленьку подорож, аби дістати чергову порцію знань. Класи переповнені, що це не дає можливості вчителям приділити достатньо уваги кожному школяру — звідси й зниження загального рівня знань випускників. Крім того, зібрати дитину до школи, при нинішній невідповідності заробітних плат цінам на речі навіть першої необхідності, стає для української сім’ї майже непосильною фінансовою ношею», – зауважив опозиційний політик.

Водночас він висловив впевненість, що Україні вдасться гідно пройти через усі труднощі та подолати кризу у всіх сферах життя.

«Дуже важливо, що попри усі труднощі, попри війну, діти сідають за шкільні парти. Адже школа – це місце, де людина отримує базові знання, знаходить вірних друзів, нові хобі, пізнає себе. Хороша освіта – фундамент для вдалого майбутнього. Щиро бажаю усім школярам, батькам та вчителям міцного здоров'я, натхнення та щоденних успіхів. Пам'ятаймо, що тільки освічена нація має майбутнє», – підкреслив Юрій Павленко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках