Останні події:
“Івано-Франківськгаз” скаржиться на збитки у 80 млн грн через “невиправдано занижені тарифи”... | З життя клишоногих: як ведмеді з Галицького НПП кавунами ласують (відео)... | В міському озері Івано-Франківська впіймали велетенську рибу (відео)... | Понад 3 тис. гектарів мисливських угідь на Коломийщині можуть передати у приватні руки... | Косівська кераміка увійде до списку Юнеско ... | Патрульні скрутили франківця, бо не мав при собі документів на велосипед... | Ніякого платного виходу немає, – керівник міського пологового будинку... | Він страшніший від дверей у стайню, – франківчанки обурені станом виходу із пологового будинку (фото)... | Скандально відомий чиновник знову мітить на посаду очільника франківського держархбудконтролю... | Посадовця Івано-Франківської митниці визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією... |

Влада, руйнуючи освіту, позбавляє Україну майбутнього, - ОБ

Osvita979

Широко розрекламована реформа освіти владою провалена.

Заява ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ

"Широко розрекламована реформа освіти владою провалена. У більшості областей України початок навчального року зірвано або знаходиться під загрозою зриву. Не закуплені підручники, парти, не проведено закупівлю обладнання і техніки для початку навчального процесу. Навіть у столичних школах відсутні підручники, методичні матеріали та необхідне програмне забезпечення.

Уряд в екстреному порядку намагається перекласти відповідальність на місцеві органи влади і знайти «стрілочників» у підвідомчих установах. Але абсолютно ясно, що так звана «реформа освіти» була авантюрою влади від початку і до кінця.

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК неодноразово виступав з критикою безвідповідальності цієї влади і попереджав про неспроможність її дій. Це стосується запровадження 12-річки та інших «ноу-хау» закону «Про освіту». Ми вказували на неприпустимість порушення соціокультурних і мовних прав громадян та утопічних експериментів у цій життєво важливій для країни сфері.

Ми вимагаємо негайного звіту в парламенті міністра освіти про причини того, що сталося, і внесення змін до бюджету для виправлення цієї ситуації.

Ми наполягаємо на прийнятті нового Закону «Про освіту», який гарантує право дітей навчатися рідною мовою, а також якість та доступність освіти всім.

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК не дозволить збанкрутілій владі позбавити Україну майбутнього!", - йдеться у заяві партії. 




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках