Останні події:
“Івано-Франківськгаз” скаржиться на збитки у 80 млн грн через “невиправдано занижені тарифи”... | З життя клишоногих: як ведмеді з Галицького НПП кавунами ласують (відео)... | В міському озері Івано-Франківська впіймали велетенську рибу (відео)... | Понад 3 тис. гектарів мисливських угідь на Коломийщині можуть передати у приватні руки... | Косівська кераміка увійде до списку Юнеско ... | Патрульні скрутили франківця, бо не мав при собі документів на велосипед... | Ніякого платного виходу немає, – керівник міського пологового будинку... | Він страшніший від дверей у стайню, – франківчанки обурені станом виходу із пологового будинку (фото)... | Скандально відомий чиновник знову мітить на посаду очільника франківського держархбудконтролю... | Посадовця Івано-Франківської митниці визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією... |

Юрій Бойко: Звіт уряду та прийняття законів, які спрямовані на захист людей, - таким має бути порядок денний роботи Верховної Ради

VR

Про це заявив Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко, відповідаючи на питання про головні завдання парламенту на старті нового політичного сезону.

«Парламент повинен розглядати ті питання, які дійсно хвилюють людей. У першу чергу, це мир, зниження комунальних тарифів, виплати заборгованості по зарплатам шахтарям, відновлення справедливості з виплатами чорнобильцям та пенсій військовим пенсіонерам. Також наша фракція буде наполягати на розгляді питань матеріальної підтримки переселенців і права голосувати на виборах. Це їхнє конституційне право, як і всіх громадян України. Влада позбавила їх цього права. Це неприпустимо», - зазначив опозиційний політик.

Ще одне важливе питання, як підкреслив Юрій Бойко, це звіт уряду. «Ми вважаємо, що уряд повинен відзвітувати про те, що вони натворили з тарифами, з цінами. Парламент не має права стояти осторонь, коли уряд так непрофесійно керує економікою. Уряд повинен піти у відставку, оскільки він не справляється з економічною кризою в країні. Це позиція нашої політичної сили і ми будемо її відстоювати», - підкреслив Співголова фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ.

Відповідаючи на питання, чи зможе ця сесія стати продуктивною, Юрій Бойко звернув увагу на порядок денний сесії. «Ми не бачимо у порядку денному тих питань, які дійсно хвилюють суспільство. Знову повторення тих самих помилок, які були і на минулій сесії. Порожні декларації, заяви, слухання, а не розгляд важливих питань, які дійсно хвилюють людей, і спрямовані на їхню підтримку і захист. Президент продовжуватиме вносити на розгляд Верховної Ради політичні питання, використовуючи їх як майданчик для підвищення свого рейтингу. Політичні партії будуть піаритися на розподілі країни. У той же час, питань про підтримку економіки практично немає у порядку денному», - сказав він.

«Рівень довіри людей до цього парламенту вже менше 4%. Тільки перевибори дозволять обрати новий парламент, який буде відповідати інтересам громадян України, а не задовольняти політичні амбіції окремих партій», - резюмував Юрій Бойко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках