Останні події:

Юрій Бойко: ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК направить альтернативне звернення Вселенському Патріарху Варфоломію

Patriarh Varfolomiy948567456

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК звернеться до Вселенського Патріарха Варфоломія I із закликом підтримати канонічну православну церкву України. Про це повідомив лідер опозиціонерів Юрій Бойко.

«Ми раніше вже зверталися і зараз готуємо альтернативне звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія I. Ми наполягаємо на тому, що подолання розколу в Українському Православ'ї і створення помісної церкви можливі тільки в результаті внутрішньоцерковного процесу, створеного зусиллями церкви і духовенства без будь-якої участі політиків з їхніми передвиборчими іграми. Держава не має права втручатися в справи церкви», - заявив Співголова партії Юрій Бойко.

Він зазначив, що в складний для України період керівники країни не виконують своєї об'єднуючої місії, а навпаки – посилюють розкол і протистояння в суспільстві.

«На зустрічі президента з представниками фракцій парламенту я висловив незгоду з діями влади в питаннях втручання в справи церкви. Україні потрібен мир і розвиток, а влада замість того, щоб забезпечити мир і об'єднання країни, дати людям стабільність, створює ще один серйозний осередок конфронтації», - підкреслив Співголова фракції опозиціонерів.

Юрій Бойко також засудив спроби радикалів від влади розв'язати міжцерковну війну і ескалацію релігійних суперечностей. «Неприпустимо, коли діюча влада на суто церковних питаннях і нападках на канонічну церкву робить собі політичний піар. Це спроби втриматися у владних кріслах і підвищити свої обвалені рейтинги, а також відволікти народ України від нагальних проблем», - зазначив народний депутат.

«Ця влада не здатна виконувати свої прямі обов'язки, а саме: дати країні мир, зупинити зростання цін і тарифів, підняти пенсії і зарплати. Не в змозі вирішити питання, що хвилюють людей і є важливими для країни, вони готові на будь-який популізм і ось такий сумнівний піар. Але вже всім очевидно, що їх час добігає кінця», - сказав Юрій Бойко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках