Останні події:

Тетяна Бахтеєва: Наші лікарі можуть не гірше від закордонних колег боротися з раком, але їм необхідне сучасне медичне обладнання та державне фінансування програм лікування онкохворих

Otruennja 984563

Про це заявила народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, член парламентського Комітету з питань охорони здоров'я Тетяна Бахтеєва 4 лютого, у Всесвітній день боротьби проти раку.

«У 2016-2018 роках Всесвітній день боротьби з раковими захворюваннями проводиться під девізом "Ми можемо. Я можу", закликаючи осмислити те, що може зробити кожен у боротьбі проти цієї хвороби. Мета цього - підвищення обізнаності про рак, як про одне із найстрашніших захворювань сучасної цивілізації, залучення уваги до запобігання, виявлення та лікування цього захворювання», - написала на своїй сторінці в Facebook Тетяна Бахтеєва.

Вона підкреслила, що за інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, ракові захворювання - це одна з головних причин смертності в усьому світі.

«За десятирічний проміжок часу з 2005 по 2015 рік від онкологічних захворювань в світі померло близько 84 мільйонів чоловік. В Україні - понад мільйон онкохворих пацієнтів, з них понад 1000 дітей. Щороку реєструється понад 130 тис. нових випадків (у 2017 році - 136 тис.)», - додала парламентарій.

«Відомо, що виникненню 43% ракових захворювань можна було б запобігти. Своєчасно поставлений діагноз дозволяє проводити ефективне лікування і повертати пацієнта до активного повноцінного життя, особливо якщо діагноз встановлений на ранніх стадіях захворювання, тому в профілактиці і лікуванні раку дуже важлива рання діагностика», - підкреслила Тетяна Бахтеєва.

Вона впевнена, що для досягнення відчутних результатів у боротьбі з раком в Україні, необхідно 100% фінансування державних медичних програм по боротьбі з онкологічними захворюваннями, а також фінансування в повному обсязі Національного інституту раку та обласних онкологічних диспансерів.

«Наші лікарі можуть не гірші від закордонних колег боротися з раком, але їм необхідно сучасне медичне обладнання та фінансування загальновизнаних стандартів протоколів лікування онкохворих. Спільними зусиллями парламенту, уряду, виконавчої влади, медиків, науковців, громадських організацій та представників соціально відповідального бізнесу необхідно вжити дієвих заходів для забезпечення впровадження єдиних стандартів діагностики, лікування і реабілітації хворих на рак. Незалежно від їх соціального статусу і місця проживання. Впровадження профілактичних програм і програм ранньої діагностики, спрямованих на зменшення ризиків виникнення онкологічних захворювань. Розробки Національного плану дій в боротьбі з раком, реалізація якого повинна забезпечити зниження смертності від онкологічних хвороб і поліпшення здоров'я громадян України», - резюмувала Тетяна Бахтеєва.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках