Останні події:

Юрій Бойко: Парламент має зосередитись на соціальній підтримці громадян та подоланні економічної кризи

VR

Соціальна підтримка громадян, перш за все – вимушених переселенців, скасування медичної та пенсійної «реформ», подолання економічної кризи, скасування драконівських тарифів, відновлення регулювання цін на товари першої необхідності – саме на цьому має зосередитись парламент.

Про це лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко заявив під час засідання Погоджувальної ради у понеділок, 5 лютого.

Він підкреслив, що Верховна Рада має зосередитись на соціальній підтримці громадян України. «Так звані пенсійна та медична «реформи» є абсолютно неправильними, це обман населення країни. Це обман пенсіонерів, насамперед військових. Я особисто спілкувався з військовими пенсіонерами впродовж двох тижнів і побачив, що ці люди доведені до відчаю. Я не виключаю, якщо ситуація не зміниться, то найближчим часом вони розпочнуть протестні акції», - зазначив парламентарій.

Також, за словами Співголови фракції, ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК буде добиватися скасування «медичної реформи» та відсторонення в.о. міністра охорони здоров’я. «Наступного тижня фракція ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ подасть звернення до Конституційного Суду щодо відміни медичної псевдореформи, тому що ми вже бачимо її перші наслідки – закриття лікарень в сільській місцевості. Також наша фракція зареєструвала проект Постанови щодо відсторонення в.о. міністра охорони здоров’я, тому що згідно із законом вона просто вже не має права займати посаду стільки часу, скільки вона виконує обов’язки. Я вже не кажу про суто професійні речі, які стосуються епідемій, про які нещодавно люди взагалі не чули. Це вже стало проблемою національної безпеки», - підкреслив Юрій Бойко.

Політик акцентував на необхідності підтримки вимушених переселенців. «Чотири законопроекти щодо підтримки переселенців мають бути негайно розглянуті в парламенті. Ці люди, як ніхто інший, потребують допомоги держави – починаючи з матеріальних питань і завершуючи політичними», - зазначив він.

За його словами, Верховна Рада повинна зробити кроки у напрямку подолання економічної кризи. «Першим кроком тут має стати звіт уряду із виконання його програми і затвердження нової програми зі сприяння розвитку реального сектору економіки. Парламент повинен прийняти рішення, які підтримують товаровиробників, шахтарів, фермерів, підприємців. Це мають бути закони, які нададуть їм можливість працювати. Якщо Кабмін не має своєї програми, то ми готові надати свій варіант, а уряд в такому разі має піти у відставку», - підкреслив Співголова фракції опозиціонерів.

Також Юрій Бойко акцентував на необхідності зниження комунальних тарифів та відновлення державного регулювання цін на товари першої необхідності. «Настав час прийняти два відповідальних рішення з боку уряду. Перше – це відміна драконівських тарифів, тому що практично всю країну посадили на субсидії, криза неплатежів досягла катастрофічних розмірів. Друге – це відновлення державного регулювання цін на товари першої необхідності. Це була груба помилка у жовтні 2016 року, коли цей контроль було скасовано, що одразу призвело до різкого зростання цін на товари першої необхідності та продукти харчування. Разом зі стрибком інфляції та підняттям комунальних тарифів це призвело до зубожіння населення по всій країні», - зазначив парламентарій.

«Парламент повинен зосередитись на принципових речах, які дійсно турбують людей і підтримують нашу державу», - резюмував Юрій Бойко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках