Останні події:

Юрій Бойко: Все, що робиться владою, йде виключно на шкоду людям і країні – цю ситуацію потрібно терміново виправляти

Boyko-RADA-49586

ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вимагає заслухати звіт уряду, ухвалити програму виходу країни з кризи, скоригувати бюджет, прийняти чітку програму закінчення конфлікту в Донбасі, скасувати шкідливі псевдореформи.

Про це Співголова фракції Юрій Бойко заявив під час виступу з трибуни Верховної Ради у вівторок, 6 лютого.

Він підкреслив, що вже всім стало очевидно – влада остаточно втратила довіру як всередині країни, так і за кордоном. «Всі без винятку ініціативи та реформи влади спрямовані не на благо українців, а на шкоду. Щоб уникнути подальшого погіршення соціально-економічної ситуації наша політична сила наполягає на виконанні вимог, які мають практичне значення для всіх громадян України», - сказав опозиційний політик.

«По-перше, нарешті заслухати звіт уряду та відправити його у відставку. Ухвалити програму виходу країни з економічної кризи. Якщо нездатні – ми готові представити свою програму. Скоригувати прийнятий бюджет, скоротити витрати на силовий блок на користь соціальних програм. Припинити політику ескалації конфлікту в Донбасі, скасувати т.зв. Закон про реінтеграцію. Всі останні ініціативи влади підривають довіру західних партнерів. Прийняти чітку програму закінчення конфлікту на Сході і повернення територій та людей. З огляду на міжнародний резонанс скоригувати Закон «Про освіту» – зберегти відносини з сусідами і забезпечити гідний рівень освіти наших дітей», - підкреслив Юрій Бойко.

Політик також акцентував, що ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК вимагає від уряду і парламенту скасувати медичну і пенсійну псевдореформи. «Припинити обманювати пенсіонерів, особливо військових, і забезпечити їм гідну пенсію, яка належить їм за законом. Перестати використовувати країну як полігон для медичних експериментів. Знайти серед лікарів і призначити компетентного міністра охорони здоров’я», - зазначив Співголова фракції опозиціонерів.

«Ми вимагаємо негайно заслухати звіт силовиків, провести спеціальне засідання парламенту і уряду щодо криміногенної ситуації в країні. Ми вимагаємо заборонити і розформувати альтернативні воєнізовані підрозділи, які міністри-силовики штампують для зміцнення особистої влади. Це руйнує основи державності», - підкреслив парламентарій.

За його словами, нинішня влада користується тим, що вона не підконтрольна нікому в країні. «Ми вимагаємо, як в нормальній європейській державі, передати опозиції функції контролю – Омбудсмена, Рахункову палату, ряд комітетів Верховної Ради, представників в ЦВК, що повинно знайти відображення в законі про опозицію», - сказав політик.

«В країні, в якій народ не довіряє владі, потрібні нові вибори – дострокові», - резюмував Юрій Бойко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках