Останні події:
У Перегінську вболівальники з футболістами побили арбітра і чоловіка, який за нього заступився... | Як у Франківську проходила посвята першокурсників медичного університету (фото)... | Земельний податок для лісових господарств: прикарпатські громади отримають понад 200 мільйонів гривень... | Прикарпатцям на замітку: в уряді планують ускладнити поїздки до РФ. До чого це призведе?... | Я відчуваю білі гриби, – один із найвідоміших грибників України прикарпатець Юрій Соломченко (відео)... | Аварія у Яремче: в автомобіль “Рено” врізалась вантажівка (фото)... | У Франківську понад 70 студентів-медиків урочисто склали військову присягу (фото)... | У Франківську посеред білого дня підпалили автомобіль (фото)... | Франківські рятувальники знімали з дерева маленьких кошенят (фото)... | Колоритний прикарпатець пройшов кастинг відомого кулінарного телешоу (ВІДЕО)... |

Франківець Василь Вірастюк похвалився, що позував для пам‘ятника Іллі Муромцю (фото)

VIRASTIYK V9846

В парку "Муромець" у Києві відкрили пам’ятник богатирю Іллі Муромцю. Позував для образу богатиря франківець Василь Вірастюк.

“02.08.2018 року на території “Парку Муромець” (в минулому “Парк Дружби народів”), саме в такий знаменний день Святого Іллі урочисто відкрили пам’ятник Іллі Муромцю.
Пам’ятник відкривав особисто Віталій Володимирович Кличко та скульптор Володимир Журавель!

Відразу скажу, що саме Я позував, тобто мені випала така честь позувати для цього пам’ятника! Від чого я дуже вражений.

Коротко про те як все відбувалося:
спочатку була пропозиція та ознайомлення з проектом;
очікування та об’явлення переможця відкритого конкурсу;
пошук відповідного за розмірами коня, фотосесія та створення бази для скульптора;
робота над середньою пластиліновою копією пам’ятника, а також генеральна “примірка”;
потім безпосередньо довга та кропітка робота скульптора Володимира Журавля та його команди над втіленням ідей в реальність;
02.08.2018р.-відкриття пам’ятника Іллі Муромцю.

В моїй практиці це вже не перше позування для пам’ятника! Вперше це було в 2010 році, під час роботи над пам’ятком Івану Фірцаку (Кротону, або ж Іван Сила).
Але в тому випадку по мені ліпили задню частину (а саме верхню частину спини), так як збереглись фотографії самого Івана, як в молодому так і в похилому віці”, – йдеться в дописі Василя Вірастюка в соцмережі Facebook.

Результат пошуку зображень за запитом "Франківський богатир Василь Вірастюк позував для створення пам'ятника Іллі Муромцю"

Світлина від Василя Вірастюка.

Світлина від Василя Вірастюка.

Світлина від Василя Вірастюка.

Світлина від Василя Вірастюка.

Світлина від Василя Вірастюка.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках