Останні події:
У Перегінську вболівальники з футболістами побили арбітра і чоловіка, який за нього заступився... | Як у Франківську проходила посвята першокурсників медичного університету (фото)... | Земельний податок для лісових господарств: прикарпатські громади отримають понад 200 мільйонів гривень... | Прикарпатцям на замітку: в уряді планують ускладнити поїздки до РФ. До чого це призведе?... | Я відчуваю білі гриби, – один із найвідоміших грибників України прикарпатець Юрій Соломченко (відео)... | Аварія у Яремче: в автомобіль “Рено” врізалась вантажівка (фото)... | У Франківську понад 70 студентів-медиків урочисто склали військову присягу (фото)... | У Франківську посеред білого дня підпалили автомобіль (фото)... | Франківські рятувальники знімали з дерева маленьких кошенят (фото)... | Колоритний прикарпатець пройшов кастинг відомого кулінарного телешоу (ВІДЕО)... |

У МЗС України відреагували на недружні висловлювання Угорщини про “Карпатський регіон”

passport-lyudi

У МЗС підкреслили, що дії Угорщини свідчать про пряме втручання у внутрішні справи України

До Міністерства закордонних справ викликано тимчасового повіреного у справах Угорщини в Україні Ласло Папа з метою висловити протест у зв’язку з низкою недружніх висловлювань щодо України, пишуть Версії з посиланням на прес-службу зовнішньополітичного відомства.

Результат пошуку зображень за запитом "У МЗС підкреслили, що дії Угорщини свідчать про пряме втручання у внутрішні справи України"

Зокрема, підкреслено неприйнятність останніх заяв прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана щодо євроінтеграційних і євроатлантичних прагнень України, які “істотно дисонують з політикою Європейського Союзу та значною мірою відображають підходи країни-агресора”. “Угорському дипломату також було вручено ноту з вимогою надання офіційних роз’яснень у зв’язку із рішенням уряду Угорщини створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну, оскільки до сфери компетенції уповноваженого віднесено частину суверенної території України”, – йдеться в повідомленні.

У МЗС підкреслили, що дії Угорщини свідчать про пряме втручання у внутрішні справи України.

Нагадаємо, раніше прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан запропонував Румунії об’єднати зусилля для подальшого економічного зростання і зміцнення обороноздатності країн. Крім того, він зазначив, що, “тільки діючи спільно, на основі взаємної поваги, можна розвивати Карпатський регіон“.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках