Останні події:
У Перегінську вболівальники з футболістами побили арбітра і чоловіка, який за нього заступився... | Як у Франківську проходила посвята першокурсників медичного університету (фото)... | Земельний податок для лісових господарств: прикарпатські громади отримають понад 200 мільйонів гривень... | Прикарпатцям на замітку: в уряді планують ускладнити поїздки до РФ. До чого це призведе?... | Я відчуваю білі гриби, – один із найвідоміших грибників України прикарпатець Юрій Соломченко (відео)... | Аварія у Яремче: в автомобіль “Рено” врізалась вантажівка (фото)... | У Франківську понад 70 студентів-медиків урочисто склали військову присягу (фото)... | У Франківську посеред білого дня підпалили автомобіль (фото)... | Франківські рятувальники знімали з дерева маленьких кошенят (фото)... | Колоритний прикарпатець пройшов кастинг відомого кулінарного телешоу (ВІДЕО)... |

Юрій Бойко: Кадрова політика нинішньої влади, яка будується за принципом «кум, сват, брат», породжує все нові і нові проблеми

Chinovnik-57893

Про це заявив Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко, коментуючи ситуацію, що склалася зі звільненням генерального директора Чорнобильської АЕС Ігоря Грамоткіна.

Юрій Бойко підкреслив, що Ігор Грамоткін є досвідченим професіоналом, одним з найкращих вітчизняних управлінців в енергетичній галузі. Саме тому його вимушене звільнення викликає як мінімум здивування. «Ігор Грамоткін – не тільки висококласний фахівець, а й чудовий управлінець, який повністю справлявся з покладеними на нього обов'язками і на високому рівні забезпечував реалізацію комплексу заходів, необхідного для ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи. Він успішно керує станцією вже 13 років, і я не думаю, що сьогодні в Україні знайдеться менеджер, який краще за нього впорається з роботою на такому надзвичайно непростому об'єкті», - зазначив опозиційний політик.

«Незважаючи на все це, керівництво Міністерства екології спровокувало конфлікт з керівництвом Чорнобильської АЕС, який ставить під загрозу реалізацію низки вкрай важливих проектів на станції. А те, що вперше за 20 років директор ЧАЕС не був допущений до участі в Асамблеї Донорів об'єкта «Укриття» – це взагалі безпрецедентне явище. Звісно, в умовах, що склалися, Ігор Грамоткін був змушений написати заяву про звільнення із займаної посади. Як людина, яка щиро ратує за свою справу, він вирішив не йти на загострення ситуації, яка могла призвести до дуже неприємних наслідків», - сказав Юрій Бойко.

За словами парламентарія, дії керівництва Міністерства екології є відображенням крайнього непрофесіоналізму всієї нинішньої влади. «Висококласних фахівців буквально видавлюють із займаних посад. Досить згадати звільнення генерального конструктора ДП «Антонов» Дмитра Ківи. А до яких плачевних наслідків призвела люстрація в правоохоронних органах ми щодня бачимо на вулицях українських міст. Кадрова політика сьогоднішньої влади будується за принципом «кум, сват, брат», а рівень професіоналізму для них вже давно не є пріоритетом», - підкреслив він.

«Результат такої політики – тотальна соціально-економічна криза і низка псевдореформ, які принесли нашим громадянам одні проблеми і неприємності. Так далі тривати не може. Країною повинні керувати професіонали, що працюють в інтересах України і українців. І зовсім скоро, після нашої перемоги на виборах, так і буде», - резюмував Юрій Бойко.

Нагадаємо, раніше через штучно створений Мінекології конфлікт генеральний директор Державного спеціалізованого підприємства «Чорнобильська АЕС» Ігор Грамоткін був змушений написати заяву про звільнення.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках