Останні події:
У Франківську ремонтують газові мережі – мешканці здивовані цифрами в рахунках... | До Франківська із концертом завітає популярний Дзідзьо... | “Ми вже зробили 12 об’єктів” – заступник голови Космацької ОТГ про успіхи громади за півтора року... | У Франківську на вулиці Сухомлинського сталася пожежа у будинку: загинув чоловік... | Франківці обурені виконанням ремонтів у дитячій поліклініці під час прийому у лікарів (фото)... | Чим дихають прикарпатці: понад 80% шкідливих викидів в повітря припадає на підприємства Бурштина... | У Калуші розшукують чоловіка, якому в обміннику помилково видали велику суму грошей (фото)... | Два франківських ресторани увійшли до сотні найкращих за версією авторитетного видання... | Фасад на мільйон: у Франківську на вулиці Чорновола, 28 планують реставрувати аварійну пам‘ятку... | Івано-Франківськ: на маршрут №27 вперше виїхали нові комунальні автобуси (фото)... |

Юрій Бойко: З метою врегулювання конфлікту в Донбасі необхідно переходити до прямих офіційних переговорів з Росією

Donetska obl 94856038

Про це лідер ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Бойко заявив в ефірі телеканалу «112 Україна» в середу, 9 травня.

Він підкреслив, що ОПОЗИЦІЙНИЙ БЛОК повністю підтримує введення миротворців в зону конфлікту на сході України. «Більш того, через тиждень після підписання Мінських угод я з трибуни Верховної Ради закликав ввести миротворців, для того щоб розвести війська і відкрити дорогу до політичного процесу врегулювання конфлікту. І на сьогодні це єдиний варіант, який дозволить йти політичним шляхом», - сказав парламентарій.

Політик зазначив, що миротворці вводяться за мандатом Ради Безпеки ООН. «І тут я розраховую на місію Волкера-Суркова. Ми зобов'язані підтримати зусилля посередників. Коли працює посередницька місія, значить, є світло в кінці тунелю, є можливість підготувати «дорожню карту» щодо введення миротворців. Але Верховна Рада періодично створює проблеми цієї посередницькій місії, приймаючи позбавлені практичного сенсу резолюції», - підкреслив Юрій Бойко.

За його словами, Мінські угоди зіграли дуже важливу роль у припиненні активної фази бойових дій і масових вбивств. «Далі на базі цих угод повинен був йти політичний процес, але його було заблоковано. В угодах пункт за пунктом розписувався процес деескалації. Адже кінцева мета Мінських угод – повернення територій і людей в країну і відновлення української влади над тимчасово непідконтрольними територіями. І цього хочуть всі громадяни України. Звичайно, терміни вже пройшли, але як база Мінські угоди повинні працювати», - зазначив лідер опозиціонерів.

«Ініціатива у врегулюванні конфлікту повинна йти від України, незважаючи на політичні рейтинги і амбіції. Необхідно переходити до прямих офіційних переговорів з тими, хто реально впливає на ситуацію в зоні конфлікту – з Російською Федерацією», - резюмував Юрій Бойко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках