Останні події:

Микола Скорик: Керівництво країни має забезпечити порядок на травневі свята, а також покарати вандалів, які осквернили пам'ятники на Алеї Слави в Одесі

Aleia Slavy Odesa-9586

Про це заявив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Микола Скорик під час брифінгу у Верховній Раді в середу, 18 квітня.

«Фракція ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ у Верховній Раді вимагатиме від керівництва правоохоронних органів, керівництва Міністерства внутрішніх справ знайти винних і покарати їх за вандалізм на Алеї Слави в Одесі, у Львові, а також біля пам'ятника Ватутіну в Києві. Ми, як опозиційна сила, будемо наполягати на своїй позиції, і я вважаю, що її підтримає більшість українського суспільства», - підкреслив опозиціонер.

Таку поведінку вандалів не вперше спостерігають громадяни України. За чотири роки наша країна перетворилася на місце, де небезпечно згадувати історію, говорити і думати рідною мовою, небезпечним стало і святкування пам'ятних дат. Яскравим прикладом свавілля служить поведінка так званих активістів, які влаштовують масові безлади по всій Україні і не несуть за це ніякого покарання, а влада тим часом заохочує всі дії радикалів і відкрито дає «зелене світло» на подальші протизаконні дії.

«Ми бачимо, як напередодні травневих свят штучно нагнітається обстановка в суспільстві. У травні місяці ми не тільки відзначаємо святкові дати, але і трагічну дату 2 травня, коли сталася масова загибель людей в Одесі. До цього дня винні не знайдені і не покарані. Розслідувати ті страшні події вимагає як українське, так і світове співтовариство в особі Організації Об'єднаних Націй, Ради Європи та інших авторитетних європейських організацій», - сказав Микола Скорик.

Представники ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ висловлюють крайню стурбованість у зв'язку з безладами, що відбуваються в Україні, розгулом вандалізму і потуранням з боку влади і правоохоронців цим кричущим інцидентам. Ми вважаємо, що завдання влади забезпечити безпеку всіх громадян і зробити все максимально можливе для неупередженого розслідування подій 2 травня, які назавжди залишаться болем і величезною трагедією для українців.

«Ми вимагаємо від української влади не перетворювати 2 і 9 травня в точку напруги в українському суспільстві. Забезпечити безпеку та можливість для наших громадян, особливо для одеситів, мирно вшанувати пам'ять загиблих на Куликовому полі, а також не допустити провокацій з боку радикалів під час святкування Дня Перемоги 9 травня», - підкреслив парламентарій.

В ніч з 17 на 18 квітня невідомі облили червоною фарбою меморіальні дошки, встановлені на честь міст-героїв на Алеї Слави в Одесі.

Народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Микола Скорик звернувся з відповідним запитом на ім'я міністра внутрішніх справ з проханням вжити невідкладних заходів з пошуку винних в цьому акті вандалізму, і притягнути їх до кримінальної відповідальності.

Крім цього, звертаючись до представників правоохоронних органів, фракція ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ в Одеській облраді просить забезпечити безпеку і порядок у ході святкових і трагічних травневих дат з метою уникнення будь-яких конфліктів.

 




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках