Останні події:

Фонд Бориса Колеснікова вперше проводить тематичний конкурс, в якому юні моряки України змагаються за право відвідати виставку Posidonia 2018 у Греції (фото)

Kolesnikov moriaky-4985

23 лютого в провідних морських і транспортних вузах України відбувся перший відбірковий етап освітнього конкурсу «Морська справа 2018».

Фонд Бориса Колеснікова вперше проводить тематичний проект серед студентів, які навчаються на спеціальностях, пов'язаних з кораблебудуванням, морським і річковим транспортом. Його мета - підтримати молоді таланти, допомогти їм реалізуватися у професії, виховати висококласних фахівців.

Відкриття «Морської справи» відбулося в кінці листопада минулого року. За цей час в ньому зареєструвалися 605 учасників з 15 вищих навчальних закладів України. Взяти участь у конкурсі вирішили не тільки майбутні моряки і суднобудівники, а й учні технічних вузів, які спеціалізуються на сухопутному транспорті, але хочуть запропонувати фахівцям свої ідеї щодо розвитку морської та річкової галузі.

У рамках першого етапу конкурсанти демонстрували знання в точних науках - протягом 90 хвилин вирішували завдання з математики та фізики. Президент благодійного Фонду Борис Колесніков зазначив, що морський і річковий транспорт в Україні є важливою складовою інфраструктури країни. «На даний момент ця галузь гостро потребує фундаментальних реформ, розвитку можливостей і підвищення ефективності функціонування всіх її суб'єктів. Важливим питанням залишаються і професійні кадри - Україні потрібні молоді управлінці з нестандартним рівнем мислення і підходом до вирішення проблем. Сьогоднішні студенти морських вузів - завтрашні глави судноплавних компаній, портів та підприємств, що надають послуги в галузі», - підкреслив Борис Колесніков.

До другого туру «Морської справи» пройдуть конкурсанти, які отримали високі бали в першому: в березні їх чекає тестування з іноземної мови. Уже в квітні фіналісти презентують стартапи та стратегії розвитку морської та річкової сфери членам журі проекту.

У журі конкурсу увійшли: директор крюїнговою компанії «В.Шіпс Україна» і капітан далекого плавання Ігор Сафін; генеральний директор компанії «MSC крюїнг сервіс» Руслан Бундюк; директор київської Державної академії водного транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного Олена Тимощук; генеральний директор Асоціації «Всеукраїнське об'єднання крюїнгових компаній» і капітан далекого плавання В'ячеслав Кисловський; помічник директора Київського тренажерного центру підготовки, перепідготовки та підтвердження кваліфікації фахівців водного транспорту і капітан далекого плавання Ілля Тихонов.

Експерти оберуть серед фіналістів 30 цілеспрямованих і талановитих студентів, які в червні відвідають міжнародну виставку суднобудівної промисловості і морської справи Posidonia 2018 у Афінах. На одному з найпрестижніших морських форумів світу учні українських вузів ознайомляться з трендами та інноваціями глобальної річкової та морський галузі.

«Як тільки почув про проект Фонду, вирішив брати участь. Хочу перемогти і відвідати одну з найбільш цікавих і корисних виставок, особливо для студентів. Де в Україні ми побачимо останні моделі катерів, яхт, судів, турбін, двигунів або рульових систем? Ніде. Тільки у Греції. Організатори конкурсу «Морська справа» обіцяють, що на Posidonia 2018 переможці проекту обов'язково проведуть ряд зустрічей з закордонними фахівцями, які розкажуть про суднобудування, судноремонт, управління портами, фінансування та страхування в галузі. Це величезна мотивація, крок вперед - в плані самовдосконалення і професійного зростання», - розповів Богдан Афонін, конкурсант з Одеського морехідного училища ім. О. І. Марінеско.

Нагадаємо, благодійний Фонд Бориса Колеснікова реалізує ряд освітніх ініціатив для студентів України - конкурси «Авіатор», «Архітектор», «Агро» і «Харчові технології». На даний момент на сайті організації проходить реєстрація учнів залізничних і транспортних вузів у проекті «Залізничник 2018» з поїздкою переможців на профільний форум у Берлін.

301227585




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках