Останні події:
Ворога треба знати в обличчя: Марцінків доручив встановити в Івано-Франківську пам’ятник жабі... | Екс-поліціянт Андрій Прусак очолив “Муніципальну варту” Івано-Франківська... | Проломив голову стільцем та проштрихнув легені ножицями: школяр з Калуша жорстоко побив вчительку (відео)... | Прикарпатський економіст пояснив, чому в Польщі харчі вдвічі дешевші, ніж в Україні... | Івано-Франківськ: для споживачів СТЕКу зростуть тарифи на тепло (відео)... | Прикарпатцям на замітку: що чекає на вчителів-пенсіонерів?... | Франківський депутат Адріан Волгін, котрий на фестивалі у Галичі вдарив в обличчя чоловіка, пояснив свій вчинок “провокацією”... | Не розумієтеся, то йдіть пасти вівці, – пікетувальники залишаються на ніч в ОДА та пригрозили Гончаруку відставкою (фото)... | У Франківську дитина не потрапила у дитсадок, бо мама вчасно не подала документи (відео)... | Аварія у Франківську: біля “Епіцентру” зіткнулися легковик та вантажівка (фото)... |

Юрій Павленко: Уряд, виконуючи примхи МВФ та підвищуючи тарифи на газ, влаштовує справжній геноцид українського народу

gas-gas

Про це заявив народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко, коментуючи інформацію про можливе зростання ціни на газ на 12-14 % вже з квітня цього року.

Така інформація з’явилася у ЗМІ кілька тижнів тому та викликала шквал критики і невдоволення серед українців, для яких комунальні тарифи на фоні стрімкого здорожчання харчів, ліків і без того вже стали непосильною ношею.

«У 2012 році ціна за 1 кубометр газу для населення становила 72 коп., і це було багато. Сьогодні кубометр газу коштує 6 грн 95 коп., тобто ціна зросла приблизно всемеро. А мінімальна заробітна плата, а саме стільки отримує пересічний українець, зросла приблизно у три з половиною рази. Виплати пенсіонерам також не збільшилися у рази. При цьому подорожчали й інші комунальні платежі, харчування, ліки, одяг. А тепер уявімо, що тарифи на газ зростуть знову. Це буде черговим кроком на шляху знищення українського народу», — наголошує опозиційний політик.

Pavlenko

Підвищення вартості газу аргументується вимогами Міжнародного валютного фонду — головного фінансового донора України, які полягають у тому, аби Кабмін виконав власну постанову щодо розрахунку газового тарифу за імпортним паритетом.

«Кабмін не може домовитися з МВФ, а страждатимуть українці. Вже на сьогодні за комунальні послуги (без електроенергії) населення заборгувало майже 30 мільярдів гривень. Звісно зараз ще триває опалювальний період, але такі несплати свідчать про те, що гордість нинішнього уряду — субсидії, не можуть у повній мірі компенсувати захмарні ціни на «комуналку», — зауважив народний депутат України.

«Кажуть, що ціни, ніби то, повинні відповідати європейським стандартам, однак, було б справедливо, якби й зарплати та пенсії були на тому ж рівні. Тоді українці могли б оплачувати свої рахунки й при цьому почувати себе комфортно та впевнено. Перш ніж необґрунтовано підвищувати тарифи на комунальні послуги, Кабміну слід підвищити купівельну спроможність людей», — резюмував Юрій Павленко.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках