На кордоні з Польщею невдоволені змінами у митному законодавстві перекрили три дороги

kordon-72046465

На Львівщині активісти перекрили дороги біля пунктів пропуску «Шегині-Медика», «Рава-Руська – Гребенне» на кордоні з Польщею.

Як повідомляє прес-служба поліції у Львівській області, учасники акції висловлюють невдоволення змінами у митному законодавстві щодо норм і правил переміщення товарів через держкордон, які вступили в дію з 1 січня 2018 року, - інформує Радіо Свобода.

За даними поліції, кілька десятків учасників акції ходять пішохідними переходами неподалік пунктів пропуску.

У поліції додають, що у результаті переговорів з протестувальниками біля пункту пропуску «Шегині» було досягнуто домовленості про те, що вони пропускатимуть щотридцять хвилин по 10 автомобілів, щоб уникнути конфлікту між протестувальниками і людьми, які хочуть перетнути кордон.

Крім того, як повідомляє поліція Волинської області, така ж акція протесту почалася на автошляху біля міжнародного автомобільного пункту пропуску «Ягодин».

Правоохоронці закликають учасників акції протесту дотримуватися законодавства і не допускати порушень публічної безпеки.

На початку січня на Львівщині мітингувальники перекривали пункти пропуску на українсько-польському кордоні з вимогою роз’яснити норму закону про 24-годинне перебування у Польщі.

8 грудня Верховна Рада ухвалила поправки до Податкового кодексу, якими запровадили зміни для тих, хто ввозить товари з-за кордону. Зокрема, ввозити товари на суму до 500 євро без мита можна буде лише в разі, якщо людина була відсутня в Україні понад добу і в’їжджає до країни не частіше одного разу впродовж 72 годин. Якщо ж норма не дотримана, то без податків можна завезти лише товар на суму до 50 євро.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках