Борис Колесніков: Для розвитку лоукостів Україні необхідно максимально задіяти провінційні аеропорти

Loukost-4956874

Для запуску українських лоукостів можна задіяти вітчизняні літаки Ан-158.

Таку думку висловив Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, Прем'єр-міністр Опозиційного уряду Борис Колесніков в інтерв'ю data.ua.

За його словами, успіх лоукостів в усьому світі гарантують три основних параметри: дешевий аеропорт, дешеве авіапаливо, доступ до покупки нових літаків під 2% річних. «Бориспіль, наприклад, не може бути дешевим. Там є термінал F, який був побудований як тупиковий для чартерних та бюджетних рейсів. Lufthansa і KLM туди не підуть. Могли б там обслуговувати Ryanair, але як класичним авіалініям пояснити, чому лоукост обслуговується дешевше, а вони дорожче? Та ніяк. Тому потрібні віддалені аеропорти. Наприклад, як в Англії Лутон, Станстед. У нас є Біла Церква, Гастомель. Необхідно тільки створити хороші дороги», - зазначив політик.

Kolesnikov-49856745

На думку Бориса Колеснікова, в Україні лоукости можуть приймати регіональні аеропорти. «Луцьк покинутий, необхідні мінімальні інвестиції і аеропорт там запрацює. Та ж Вінниця, Полтава, Харків, Дніпро, Одеса. Можна запустити Херсон, Миколаїв, Запоріжжя. Потрібно максимально задіяти провінційні аеропорти, щоб був лоукост, - додав опозиційний прем'єр. - Також повинен бути доступ до дешевого палива і, якщо ви хочете український лоукост, то доступ до дешевих літаків. Чому Ryanair так дешево продає квитки? Вони купують літаки десятками, мають величезні знижки».

Політик також зазначив, що для запуску українських лоукостів потрібно задіяти вітчизняні літаки Ан-158.

«У чому суть лоукосту? Ви купуєте абсолютно новий літак, 6 років його експлуатуєте, за цей час інфляція не дає йому опуститися в ціні, тобто 2-3% світової інфляції не дають йому просісти в вартості. А все, що зароблено, все ваше. Ви продаєте цей літак через 6 років, купуєте новий і так далі. Якщо ми хочемо український лоукост, то потрібно задіяти українські літаки, таку модель як Ан-158. Але тоді держава повинна забезпечити авіакомпаніям продаж цих літаків під 2% річних», - підсумував Борис Колесніков.

Повний текст інтерв'ю з Борисом Колесніковим читайте тут.

 




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках