Вадим Новинський: Зусиллями нинішньої влади за чотири роки Україна перетворилася на кладовище заводів

-4509685096835

За останні кілька років Україна втратила тисячі робочих місць.

Про це заявив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Вадим Новинський в авторській програмі Дмитра Гордона на каналі "112 Україна".

«Зусиллями нинішньої влади за чотири роки Україна перетворилася на кладовище заводів. Ми втратили і втрачаємо тисячі робочих місць. Щоб це все відродити, по-перше, потрібен мир, примирення в суспільстві, по-друге, відновлення відносин з Росією. Ми ж були частиною економічної машини СРСР, і підприємства наші були заточені на те, щоб поставляти продукцію Росії та іншим країнам СНД. Зараз цього не робиться, але для того, щоб був швидкий економічний ріст, необхідно зробити. І ще: у нас колись в Радянському Союзі, пам'ятайте, був такий предмет, як політекономія ... Чому нас там вчили? Базис - це економічні відносини, а політичні - всього лише надбудова. І ось чим міцніший базис, тим впевненіше себе почуває надбудова. Тому думати треба перш за все про економіку, а не про тих чи інших політичних пристрастях», - зазначив політик.

За його словами, встановлення миру дозволить повернути території Луганської та Донецької областей до складу України.

«Мені б дуже хотілося, щоб в новому році було досягнуто миру, припинився міжусобну братовбивчий конфлікт на південному сході України і люди зітхнули спокійно. Але треба проявити волю політичну, і в першу чергу - президенту Порошенко, який обіцяв закінчити війну за два тижні. З тих пір пройшло три з половиною роки, а вона не закінчена, величезна кількість жертв, руйнувань і біженців. Я вважаю, що і Порошенко, і вся його команда повинні зробити важливі вчинки і виконати свої обіцянки. Перш за все - встановити мир, і результатом цього буде повернення територій Луганської та Донецької областей до складу України», - підкреслив опозиціонер.

Про економічні наслідки Майдану та чому жодна революція, в жодній країні ще не зробила народ щасливим, читайте в інтерв'ю Вадима Новинського тут.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках