Останні події:
Танці та історії своєї молодості: на Прикарпатті для людей поважного віку влаштували “Осінній бал” (відео)... | Прокуратура Івано-Франківська вимагає повернути державі землю загальною вартістю майже півтора мільйона гривень... | Зима у Карпатах: на Чорногірському хребті – сніг та мороз (фото)... | У Коломиї дівчина розшукує свого батька, якого ніколи не бачила (фото+відео)... | Прикарпатцям на замітку: грошові перекази з-за кордону впливають на субсидію... | Всі повноваження збережені, – Богдан Гриновецький про новостворений Івано-Франківський апеляційний суд (відео)... | Івано-Франківська ОТГ може з’явитись після виборів наступного року, – Руслан Марцінків... | Франківські поліцейські затримали на Надвірнянщині небезпечну злочинну групу (ФОТО)... | В Загвізді через пожежу без житла залишилась жінка з двома дітьми... | Асфальт в калюжі: мешканці скаржаться на якість ремонту дороги між Франківськом та Загвіздям (фото)... |

Де в Івано-Франківську можна підготуватись до війни?

273463-2560x1713

Сьогодні Україна переживає надзвичайно скрутні часи.

Щоранку кожен прокидається із думкою про те, що буде далі. Уже оголошено часткову мобілізацію і наших боєздатних чоловіків рахують та "сортують".

Але ж не всі поїдуть на Схід в зону АТО і на Прикарпатті залишиться частка населення, яка не підлягає жодній мобілізації. Та все ж про свою безпеку подбати треба і навчитись елементарним навикам захисту та першої невідкладної допомоги у разі поширення воєнних дій і на територію Прикарпаття.

Кореспондент "Бліц-Інфо" дізнавався, де в Івано-Франківську можна отримати навики першої невідкладної допомоги та кульової стрільби.

Як виявилось, в Івано-Франківську є тільки одне місце де можна навчитись та повправлятись у стрільбі із гвинтівки. Недалеко від центру міста знаходиться тир, який функціонує понад 50 років. За словами старшого тренера із кульової стрільби Анатолія Хреслова, раніше уміння поводитись зі зброєю було одним із найважливіших для кожного чоловіка. І в наш час володіти зброєю, таке ж нормальне явище - як водити автомобіль чи користуватись комп’ютером.

«Вміння користуватись пістолетом, чи гвинтівкою – це абсолютно нормальне явище. Це необхідно не тільки чоловікам, а й жінкам для самозахисту. Прийшов такий час, що зброя в домі нікого не здивує, її вже і треба», - запевнив пан Анатолій.

За словами тренера, раніше на навчання до нього приходили лише школярі, але зараз запитують і дорослі, які мають бажання навчитись влучного пострілу.

«Цей тир призначений для навчання учнів, але тепер з огляду на всі події доведеться проводити уроки і для дорослих. Це питання необхідно підняти і вирішити, але думаю, що з вересня такі уроки заплануються і будуть проводитись», - запевнив тренер Анатолій.

Також потримати гвинтівку в руках можна, взявши участь у страйкболі. На Прикарпатті такою стріляниною займається достатньо багато людей. За словами організатора страйкболу Ігора, учасниками гри може стати кожен, незалежно від того – вміє людина цілитись чи ні. В процесі можна усього навчитись.

«Ми збираємо групи людей, які мають бажання повправлятись у стрільбі, щоправда із електро-гвинтівки. Щовихідних у лісі збирається з десяток людей, які між собою ведуть перестрілку. Для когось це гра, для кого хобі, але в загальному - це дає хороші навики»,- зауважив Ігор.

Де навчитись стрільбі вже знаємо, а от щоб допомогти собі чи ближньому при форс-мажорних обставин в Івано-Франківську - ніде. Як виявилось, після двогодинних телефонних переговорів кореспондента «Бліц-Інфо» із лікарями швидкої допомоги, центром екстренної допомоги, координаційним центром надзвичайних ситуацій - у Івано-Франківську в даний час, ніхто і ніде не проводить навчання першої невідкладної медичної допомоги. Як зазначили у центрі екстреної допомоги, з вересня можливо такі уроки будуть проводитись, а наразі необхідно самостійно читати необхідну літературу, або ж перегляну відео-уроки в Інтернеті.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках