Російський журналіст: Оператора з РФ вбили силовики, але журналістів підставили бойовики

 o 974964

"Швидше за все, тепер буде маса заяв про нелюдські київських фашистів, які розстрілюють журналістів. Хоча всі до єдиного, хто був у цій переробці, розуміють, що нас просто підставили під кулі", - підсумував російський журналіст

Недалеко від Донецька біля військової частини російських журналістів, серед яких і загиблий оператор Олександр Клян, розстріляли українські військові, але кореспондентів з РФ підставили під кулі бойовики. Про це пише російський військовий кореспондент Орхан Джемаль Forbes.ru. За словами Джемаль, перед поїздкою журналістів бойовик по кличці "Гюрза" запевнив пресу в тому, що вони поїдуть в українську військову частину разом з солдатськими матерями. "Гюрза" зазначив, що журналісти зможуть зробити "сенсаційний матеріал" про те, як солдати української армії здадуть частина, про що вже нібито було досягнуто домовленості з її командиром. Для журналістів був підготовлений окремий автобус. "Зараз ви і солдатські матері поїдете до військової частини в селищі Спартак (передмістя Донецька). У цій частині багато озброєнь ППО, але особового складу не більше 50 осіб: офіцери і солдати-строковики, які охороняють техніку. З командиром частини досягнута домовленість про здачу без бою. Матері службовців там солдатів вийдуть з плакатами для додаткового морального тиску, а ви зможете підготувати сенсаційний матеріал. Самі переговори буду вести я, у мене є в цьому досвід, - написав журналіст. Так, за словами Джемаль, для журналістів був підготовлений спеціальний автобус, сам же Орхан Джемаль поїхав у військову частину окремо від своїх колег. Джемаль прибув раніше до військової частини й зміг спостерігати, як силовики розстріляли автобус, з якого встигли вийти журналісти з РФ, смертельно зачепило Кляна. "Для журналістів підготували спеціальний автобус. По якомусь натхненню я вирішив відправитися на переговори не з усіма, а на таксі з колегами з Lifenews. Ми прибули раніше і, не повертаючи до військової частини, зупинилися на шосе, чекаючи "Гюрзу" і колег. Розсудливо вийшли з машини і загасили фари. Не минуло і трьох хвилин, як з боку військової частини по машині відкрили шквальний автоматний вогонь, посипалося скло. Ми залягли біля узбіччя, почали відповзати по-пластунськи, теж, як виявилося, вчасно. В небо злетіли освітлювальні ракети, а автомобіль почали розстрілювати з підствольних гранатометів. Доповзли до яру, перевели дух. Тим часом на шосе розігрувалася основна частина трагедії. У той час як ми здирали шкіру з ліктів і колін, переповзаючи шосе, прибув автобус з журналістами. Водій висунув у вікно білу хустку, звернув до частини і відразу ж потрапив під щільний вогонь. Поки намагалися вирулити в безпечне місце, водій був поранений. Смертельне поранення отримав оператор Першого каналу Анатолій Клян. Куля увійшла в ліву частину грудей трохи нижче від серця, - написав він.

Терористи із мінометів обстріляли батальйони "Золоті ворота" і "Вінниця"
У ніч на сьогодні в зоні АТО терористи обстріляли із важкого озброєння бійців підрозділів патрульної служби міліції особливого призначення "Золоті ворота" та "Вінниця".  
Горлівка досі без води і струму, мешканці тікають з міста
У Горлівці ніч минула відносно спокійно. Про це у соцмережах повідомляють місцеві мешканці.  
ВР у першому читанні ухвалила законопроект про санкції проти РФ
Народні депутати прийняли у першому читанні законопроект про міжнародні санкції за підтримку та фінансування тероризму на території України.  
Актуальна карта АТО на 12 серпня
 
Хай прийдуть молоді нові обличчя і побудують нову країну, - Колесніков
Фракція Партії регіонів подасть у Верховну Раду законопроект про повну люстрацію, згідно з яким колишні представники влади не зможуть пройти до нового парламенту.Про це в кулуарах сказав журналістам регіонал Борис Колесніков, повідомляє кореспондент ukrinform.ua  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші партнери

123

Loading...

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Портал новин Івано-Франківська. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".