nadia

Україна і ЄС спробують розвіяти побоювання Москви щодо асоціації 11 липня

СНПЧ Москва
CMS Joomla

coolfoo

Тристоронні консультації щодо економічної частини Угоди про асоціацію України з ЄС відбудуться 11 липня

Тристоронні консультації за участі представників України, Росії та Європейського Союзу щодо підписання економічної частини Угоди про асоціацію Української держави з ЄС відбудуться 11 липня.

Про це повідомляє польське інформаційне агентство РАР з посиланням на президента Європейської комісії Жозе Мануеля Баррозу.

"Консультації проводитимуться з метою розвіяти побоювання Москви, яка вважає, що асоціація між Україною та ЄС зашкодить російським економічним інтересам", - зазначає агентство.

"13 червня я говорив по телефону з президентом Росії Володимиром Путіним та повторив свою пропозицію, що охоче будемо проводити консультації про введенню в дію цих угод. Перед тим як говорив з Путіним, розмовляв теж з президентом України Петром Порошенком. Консультації відбудуться 11 липня у Брюсселі, Європейську комісію представлятиме комісар з питань торгівлі Карл Де Гухт", - сказав Баррозу, слова якого наводить агентство.

Він також зауважив, що угоди про асоціацію з Україною, Молдовою та Грузією, котрі входять до політики "Східного партнерства" ЄС, "не спрямовані проти когось, а служать для чогось".

"ЄС не хоче мати ексклюзивні відносини з цими трьома державами. Віримо у відкриті суспільства та економіки", - заявив президент ЄК.

Баррозу також назвав підписання угод про асоціацію з Україною, Молдовою та Грузією "логічним завершенням" шляху, на який стали ці країни після того, як понад 20 років тому відновили незалежність.

"З приємністю буду свідком підписання цих угод у п'ятницю (27 червня), що стане важливим кроком у співпраці ЄС з Грузією, Україною та Молдовою", - сказав президент Єврокомісії.

Як повідомляв УНІАН, економічна частина Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, що передбачає створення Зони вільної торгівлі, буде підписана 27 червня в Брюсселі за участю президента України Петра Порошенка.

Москва раніше заявляла, що буде змушена закривати свій ринок з Україною, аби не допустити неконтрольованого напливу до РФ європейських товарів, які можуть потрапляти через українську територію завдяки дії цієї угоди.

У даний час ЄС та РФ проводять двосторонні консультації щодо Угоди про асоціацію між Україною ат Євросоюзом.

Сьогодні, 25 червня, прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що Україна готова провести публічні консультації щодо імплементації пунктів угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом для того, щоб зняти всі упередження з цього питання для російської сторони.

Викладачка інституту із Закарпаття стала депутатом Європарламенту
Як стало відомо, вперше в історії існування європейських інститутів депутатом Європарламенту обрано українку - за корінням і громадянством. .
Новий міністр оборони, коли підписував присягу, забув зняти ковпачок з ручки
       З’явилося фото, на якому новий міністр оборони України Валерій Гелетей підписує присягу. Однак він забув зняти з ручки ковпачок. .
Скасовано плату за внесення відомостей до Державного земельного кадастру
Набув чинності Закон України "Про внесення змін до Закону України "Про Державний земельний кадастр", щодо скасування плати за внесення відомостей до Державного земельного кадастру та змін до них", опублікований у газеті "Голос України". Про це 3 липня повыдомляє прес-служба Держземагентства. .
Під Краматорськом через підрив авта на міні двоє загинули, дитина поранена
    У районі населеного пункту Крива Лука, що поблизу Краматорська на міні підірвався автомобіль, унаслідок чого двоє осіб загинули. Про це повідомили у прес-службі Нацгвардії. Повідомляють, що в автомобілі їхали троє осіб. Серед них двоє дорослих та десятирічна дівчинка. .
Екс-начальника Генштабу Михайла Куцина поранено у зоні АТО
        Екс-начальник Генерального штабу Михайло Куцин отримав контузію в зоні проведення антитерористичної операції та зараз перебуває у госпіталі. Про це повідомив президент Петро Порошенко під час засідання Верховної Ради. .

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".