Останні події:
У Франківську спіймали хабарника: отримані гроші хотів змити в унітаз (ФОТО)... | Молоді та гарячі красуні: 7 студенток змагатимуться за титул Міс Університету Нафти і Газу-2018 (фото)... | Івано-Франківська обласна рада буде перевіряти рішення на абсурдність... | Прикарпатським курцям на замітку: сигарети подорожчають вдруге за цей рік... | Прикарпатців просять допомогти молодій сім’ї з трьома дітьми, у яких згоріла хата (фото)... | Укрзалізниця призначила додатковий потяг через Франківськ на травневі свята... | Видатна франківчанка Тіна Кароль на шоу “Голос країни 8” вразила неймовірною постановкою (фото + відео)... | В Коломиї пройшов фестиваль “Писанка” (фоторепортаж)... | Франківчани вдало виступили на Тернопільській Лізі Сміху (фото)... | Наставник “Прикарпаття” Володимир Ковалюк став найкращим тренером тижня в Другій Лізі... |

Фонд Бориса Колеснікова дав старт всеукраїнському конкурсу «Програміст 2018» з поїздкою переможців в Японію (фото)

Internet-596874

15 березня в Київському національному університеті імені Тараса Шевченка Фонд Бориса Колеснікова урочисто відкрив освітній проект «Програміст 2018». Конкурс проводиться вперше для студентів України, які навчаються на IT-спеціальностях.

Президент благодійного Фонду Борис Колесніков підкреслив, що останнім часом посилилася тенденція переїзду за кордон кращих українських IT-фахівців, а мета конкурсу «Програміст 2018» – підтримати українську молодь, дати їй стимул працювати і розвиватися в рідній країні. За підсумком проекту кращі студенти будуть нагороджені поїздкою на найбільшу в світі виставку електроніки та інформаційних технологій Сeatec Japan 2018 у Японію. Там їх чекає не тільки знайомство з новинками та інноваціями галузі, але ще й лекції, семінари, спілкування з кращими фахівцями в світовій IT-сфері, а також безцінний досвід, який вони в майбутньому застосують в Україні.

«Завдання Фонду – показати студентам світ, Японію, її досягнення в електронній промисловості і інформаційних технологіях, починаючи з 1950-1960-х років минулого століття, коли завдяки високим технологіям економіка Японії показала рекордні темпи зростання. На сьогодні це одна з найпотужніших країн в світі, яка працює над стратегією «Суспільство 5.0», поки ми, умовно кажучи, обговорюємо «Суспільство 2.2». Українських студентів чекає зустріч з країною, де майбутнє вже настало», - зазначив Борис Колесніков.

До участі в конкурсі «Програміст» запрошуються всі провідні ВНЗ країни. Студенти, які зацікавилися проектом, до 1 травня повинні зареєструватися на сайті благодійного Фонду www.kolesnikovfund.org. Потім конкурсанти сформують свої команди (по п'ять чоловік) і в червні на хакатоні презентують членам журі програмні продукти, мобільні додатки, стратегії для вирішення поставлених перед ними завдань. Переможцями «Програміста 2018» стануть шість команд, які представлять перспективні і соціально значущі проекти. Ці тридцять молодих фахівців будуть нагороджені дипломами на поїздку до Японії, яка відбудеться в жовтні.

«Фундаментальні знання і прикладні інформаційні технології, які опановують нинішні студенти, повинні стати локомотивом вітчизняної економіки. Ми вдячні Фонду Бориса Колеснікова за цікаву ініціативу і підтримку молодих фахівців цієї стратегічно важливої ​​галузі України. Не сумніваюся, що студенти нашого університету з їхнім рівнем підготовки і знань увійдуть в число переможців проекту і відвідають провідну спеціалізовану виставку передових технологій в Токіо», - зазначив ректор Київського національного університету імені Тараса Шевченка Леонід Губерський.

Нагадаємо, благодійний Фонд реалізує освітні проекти для студентів авіаційних, морських, архітектурних, аграрних, харчових і транспортних ВНЗ. Впродовж 10 років він підтримує молодих українських фахівців, дає їм шанс презентувати свої розробки і стартапи кращим представникам цих галузей, а також відвідати провідні профільні виставки по всьому світу.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках