Останні події:
У Франківську спіймали хабарника: отримані гроші хотів змити в унітаз (ФОТО)... | Молоді та гарячі красуні: 7 студенток змагатимуться за титул Міс Університету Нафти і Газу-2018 (фото)... | Івано-Франківська обласна рада буде перевіряти рішення на абсурдність... | Прикарпатським курцям на замітку: сигарети подорожчають вдруге за цей рік... | Прикарпатців просять допомогти молодій сім’ї з трьома дітьми, у яких згоріла хата (фото)... | Укрзалізниця призначила додатковий потяг через Франківськ на травневі свята... | Видатна франківчанка Тіна Кароль на шоу “Голос країни 8” вразила неймовірною постановкою (фото + відео)... | В Коломиї пройшов фестиваль “Писанка” (фоторепортаж)... | Франківчани вдало виступили на Тернопільській Лізі Сміху (фото)... | Наставник “Прикарпаття” Володимир Ковалюк став найкращим тренером тижня в Другій Лізі... |

«Злити уряд в горщик»: понад тисячу жінок закидали Кабінет міністрів дитячими горщиками

Gorshki yriad-596874

Більше тисячі українок прийшли під стіни Кабінету Міністрів з вимогою «Злити уряд в горщик», а також відправити у відставку в.о. міністра охорони здоров'я Уляну Супрун, міністра соціальної політики Андрія Реву і директора Інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича.

«Сьогодні 1000 жінок прийшли під стіни Кабінету Міністрів з попереджувальною акцією «Злити уряд в горщик». Учасниці Національної платформи «Жінки за Мир», м'яко кажучи, не задоволені результатами роботи Кабінету Міністрів і по-своєму висловили протест проти його дій - закидали будівлю уряду порожніми дитячими горщиками, які символізують непрофесіоналізм, який міністри демонструють в управлінні країною», - зазначила ініціатор Національної платформи «Жінки за Мир» Наталія Королевська.

Учасниці попереджувальної акції протесту передали главі уряду свої основні вимоги, серед яких - скасування антисоціальних урядових пенсійної, медичної та освітньої реформ, а також прийняття комплексної державної програми захисту дітей та сімей з дітьми.

«Наші жінки вимагають прийняти комплексну програму щодо соціального захисту дітей та сімей з дітьми. Крім того, ми вимагаємо скасувати прийняті напередодні грандіозні афери цього уряду - пенсійну, медичну та освітню реформи. Також жінки наполягають на відставці міністрів охорони здоров'я і соціальної політики та директора Інституту нацпам'яті В'ятровича. Ми не дозволимо нікому скасувати святкування 8 Березня і 9 Травня. Сьогодні тисяча жінок винесли попередження Уряду і висунули свої вимоги, якщо нас не почують, до Києва приїдуть понад 150 тисяч наших учасниць, і я не можу обіцяти, що горщики в їх руках будуть порожніми», - підкреслила Голова правління Національної платформи «Жінки за Мир» Ірина Касьян.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках