Останні події:
У Франківську спіймали хабарника: отримані гроші хотів змити в унітаз (ФОТО)... | Молоді та гарячі красуні: 7 студенток змагатимуться за титул Міс Університету Нафти і Газу-2018 (фото)... | Івано-Франківська обласна рада буде перевіряти рішення на абсурдність... | Прикарпатським курцям на замітку: сигарети подорожчають вдруге за цей рік... | Прикарпатців просять допомогти молодій сім’ї з трьома дітьми, у яких згоріла хата (фото)... | Укрзалізниця призначила додатковий потяг через Франківськ на травневі свята... | Видатна франківчанка Тіна Кароль на шоу “Голос країни 8” вразила неймовірною постановкою (фото + відео)... | В Коломиї пройшов фестиваль “Писанка” (фоторепортаж)... | Франківчани вдало виступили на Тернопільській Лізі Сміху (фото)... | Наставник “Прикарпаття” Володимир Ковалюк став найкращим тренером тижня в Другій Лізі... |

Вадим Новинський: Новий мовний закон не повинен обмежувати права нацменшин

VR

Новий мовний закон повинен бути узгоджений з представниками національних меншин.

Про це заявив народний депутат від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Вадим Новинський в ефірі телеканалу «NewsOne».

За словами політика, держава повинна забезпечити повноцінне функціонування української мови, однак при цьому не потрібно змушувати її вивчати. «Держава повинна забезпечити можливість навчатися українською мовою, але при цьому у громадян має бути право вибирати, яку мову вивчати. А змушувати вивчати українську мову не можна», - зазначив народний депутат.

На думку опозиціонера, до прийняття мовного закону необхідно підходити обдумано і виважено.

«Мовна сфера - дуже ніжна і чутлива. До неї не можна підходити зопалу. Не можна приймати закони, які ще більше посилять напругу в суспільстві», - зазначив політик.

Вадим Новинський вважає, що новий мовний закон повинен бути узгоджений з представниками національних меншин. «В Україні живе величезна кількість російсько-, угорсько- і румуномовних українців. З ними потрібно узгоджувати подібні дії в мовній сфері. Але в жодному разі не можна обмежувати права, які їм гарантовані Конституцією», - зазначив опозиційний політик.

На думку народного депутата, права національних меншин в Україні значно звужуються. «До історичних, гуманітарних, релігійних та церковних питань необхідно підходити дуже виважено. Ті питання, які розколюють суспільство, потрібно просто відкласти в сторону. Ми повинні вирішувати ті проблеми, які об'єднують українців», - підкреслив опозиціонер.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках