Останні події:
Франківські хореографи у незвичний спосіб показують стосунки міста і людей... | Франківські патрульні, які були учасниками «п’яного» ДТП на Івасюка, досі працюють в поліції... | Івано-Франківськ: на вулиці Шевченка з’явиться незаконна багатоповерхівка?... | За рік Івано-Франківська міська рада профінансувала «Муніципальну варту» на 7,3 млн грн... | Обережно! В школах Івано-Франківська “орудують” секти... | В Івано-Франківську планують швидше розпочати опалювальний сезон... | Юні франківські таеквондисти привезли 5 медалей із Всеукраїнського турніру (фото)... | Міський голова Руслан Марцінків оголосив пікет ОДА через ситуацію із локомотиворемонтним заводом... | Небезпечна їзда: у Франківську переповнена маршрутка перехилилась на бік у годину пік (фото)... | Через землетрус на Дрогобиччині утворилося гігантське провалля (відео)... |

Борис Колесніков: Дивлячись на урядові реформи, складається враження, що влада зацікавлена ​​в не сильно грамотних і не зовсім здорових українцях

Kolesnikov 4735

Запропоновані урядом пенсійна, медична й освітня реформи не дозволять Україні вийти з кризи і стати на шлях розвитку.

Про це заявив Співголова ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, Прем'єр-міністр Опозиційного уряду Борис Колесніков в ефірі телеканалу «Україна».

«Дивлячись на пенсійну, освітню та медичну реформу складається враження, що влада зацікавлена ​​в тому, щоб українці були не сильно грамотні, не зовсім здорові, і ледь доживали до пенсії», - зазначив політик.

За словами Бориса Колеснікова, якщо ситуація найближчим часом не зміниться, половина працездатного населення незабаром може покинути країну.

«Ознака цивілізованої держави - це коли пенсія дорівнює 50% зарплати, або принаймні становить не менше 40%. Середня зарплата в Україні сьогодні - 7 тисяч гривень. Так декларує Кабінет Міністрів. Значить мінімальна пенсія повинна бути 2800 гривень. Для цього потрібно, щоб всі роботодавці перераховували до Пенсійного фонду з білої заробітної плати 100% платежів. Уряд цього не добився. Люди їдуть з країни. Те ж Мінсоцполітики приховує реальні розміри безробіття. Скоро поїде 50% працездатного населення. Не вирішуючи ці проблеми, неможливо вирішити проблему Пенсійного фонду», - підкреслив Прем'єр-міністр Опозиційного уряду.

Що стосується реформи освіти, на думку Бориса Колеснікова, вона лише загострює мовну проблему в державі. «Державна мова має бути обов'язковою, але не варто забувати про Європейську хартію регіональних мов. Тобто, регіональні мови повинні розвиватися за рахунок обласного, міського та районного бюджетів. Цього закон не врахував. Навіщо знову загострювати мовну проблему? Будь-яка обласна рада, маючи повноваження і засоби, може вводити додаткову мову, в якій зацікавлена ​​громада», - підкреслив Борис Колесніков.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках