ЗМІСТ - ЗМІ створене тобою!

Зовнішні стабілізаційні кошти потрібні Україні, щоб не допустити дефолту

СНПЧ Москва
CMS Joomla

SocButtons v1.5

Dflt

Як врятувати гривню при мізерних резервах? Саме таким є першочергове завдання нового голови НБУ Степана Кубіва. Адже гривня з кожним днем встановлює антирекорди — курс на міжбанку уже скотився до 10,5 гривні за долар! Стримати падіння національної валюти, продаючи долари на міжбанку, НБУ не може собі дозволити. За оцінкою Степана Кубіва, обсяг золотовалютних резервів України від початку лютого знизився до 15 млрд. доларів.

"Важко оцінювати, яким головою НБУ буде Степан Кубів, оскільки раніше він керував не найбільшим банком. Багато залежить від того, яких фахівців залучить до роботи. Зрештою в НБУ зберігся кваліфікований апарат, з яким наша банківська система пережила вже не одну кризу, — каже науковий консультант Центру Разумкова з економічних питань Володимир Сіденко. — Насамперед НБУ терміново треба щось робити з курсом. Адже такий курс, як маємо нині — це, по-перше, серйозний тиск на всю систему цін, що маємо на споживчому ринку. А це те, що відчує на собі кожен українець. По-друге, це тиск на бюджет. Виконання бюджету і так під питанням. А з таким курсом упоратись з виплатами за зовнішніми боргами буде вкрай важко. Ще одним завданням НБУ є відновлення довіри до банківської системи. Адже зараз маємо серйозний відплив коштів з банків — уже приблизно 30 млрд. гривень. НБУ має подбати про програми рефінансування для комерційних банків. Тому нам терміново потрібне вливання зовнішніх стабілізаційних коштів, аби не допустити дефолту. Від початку 2014 року три найбільші світові рейтингові агенції присвоїли Україні переддефолтні рейтинги. З такими кредитними рейтингами ніякі інвестиції в країну не прийдуть".

RedTram

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках

Наші партнери

RRopaganda123

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".