ЗМІСТ - ЗМІ створене тобою!

Реальна чисельність української армії становить близько 175 тис. осіб

СНПЧ Москва
CMS Joomla

SocButtons v1.5

zauzau

Номінально армія України, в будь-якому випадку поступаючись російській за чисельністю, проте є однією з найбільших у Європі. Ще п'ять років тому в ній налічувалося більше 200 тис. військовослужбовців, проте потім Україна повністю перейшла на контрактну систему, і в довгостроковій перспективі запланувала скоротити чисельність армії до 100-120 тис. осіб, — повідомляє новинна служба Бі-Бі-Сі.

"Зараз за реальною чисельністю десь близько 175 тис. осіб", — уточнює директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгоровський.

"Якщо у російської армії проблем, скажімо так, "по шию", то у нас давно „з головою”. Вони мають можливість фінансувати технічну модернізацію озброєння — не такими темпами, як їм би хотілося, але все одно краще, ніж в Україні. Тут ми насправді відчуваємо серйозні труднощі„, — визнав пан Сунгоровський.

Експерт припускає, що згадані паном Тенюхом 6 тис. українських солдатів і офіцерів, що знаходяться у фактичній, а не в умовній бойовій готовності, — це так звані війська швидкого реагування.

"Є такі [військові з'єднання], які вводяться в бойову готовність протягом трьох днів, наприклад. Є такі, що протягом тижня, а є — впродовж місяця", — пояснює пан Сунгоровський.

Не варто, однак, забувати, що Національна гвардія створюється на базі внутрішніх військ, але функція захисту країни все одно передусім лежить на регулярній армії, нагадує фахівець. А її саму теж треба фактично створювати заново.

Україна не може чекати сприятливого результату у разі реального військового зіткнення з Росією, і все ж пан Сунгоровський наполягає на тому, що становище української армії не настільки безнадійне.

"Справа в тому, що сторона, яка обороняється, ніколи не розкриває своїх можливостей повністю. І в принципі — за всіма правилами військового мистецтва — для того, щоб виграти бій, сторона, яка нападає, повинна бути у 5-6 разів більша і за технічним, і за чисельним складом. Нехай спробують сформувати таку армію", — підсумовує експерт.

RedTram

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках

Наші партнери

RRopaganda123

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".