Ситуація в Україні близька до громадянської війни, - МЗС Франції

france

У МЗС Франції закликає всі сторони конфлікту почати діалог

Ситуація в Україні близька до переростання в громадянську війну. Це заявив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус, виступаючи в Інституті Брукінгса у Вашингтоні по завершенні переговорів з держсекретарем США Джоном Керрі, передає Reuters.


"Є дві можливих серії переговорів: всередині України і між Україною, Росією, США і ЄС. Говорячи в загальних рисах, я завжди за діалог, оскільки він сприяє запобіганню непорозуміння", - заявив Фабіус.

За його оцінкою, налагоджувати які-небудь з подібних переговорів на даному етапі складно - в тому числі тому, що Росія вважає "більш корисним" діалог представників Києва "з проросійськи налаштованими людьми в регіонах, а не "більш велику зустріч" в чотиристоронньому форматі.

Разом з тим, продовжував він, ЄС має намір "бути твердим" в діалозі з Росією, що стосується України. "Немає суперечності між тим, щоб продовжувати переговори і зберігати велику твердість", - вважає Фабіус.

За його словами, саме з такої позиції і діє ЄС - "в офіційному і неофіційному порядку, "в кінці кінців ми повинні прийти до більш прийнятною ситуації" в Україні.

"В історії було багато ситуацій, коли справи виходили з-під контролю. Саме цього я і боюся, що ситуація раптово стане такою, коли ніхто нічого не контролює, коли через національну гордість, (дій) провокаторів і т.д. і т.п. виникає велика катастрофа", - сказав глава МЗС.

"Ми повинні мати більш міцний контроль над ситуацією в Україні. І діалог у цьому допомагає", - підсумував Фабіус.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, президент Франції Француа Олланд заявив, що ЄС посилить санкції проти Росії у випадку зриву президентських виборів в Україні.

До Нацгвардії у Донецьк наближається потужне підкріплення. ВІДЕО
 
За кілька годин до падіння "Боїнга" РФ заборонила польоти над Україною
За кілька годин до трагедії Росія перестала пускати літаки на територію ДНР. Чотири маршруту були змінені.  
Харківське метро "замінували"
У Харкові від невідомого до міліції надійшло повідомлення про мінування станції метро "Завод імені Малишева".  
Дитячий садочок на Донбасі в епіцентрі бойових дій
Близько 11.20 бойовиків бачили в приватному секторі Малої Вергунки, інформує informator.su  
ТОП-10 сейвів воротарів на ЧС-2014. ВІДЕО
 

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".