Стартує новий проект польсько-української співпраці

383965188

18-28 серпня в Польському місті Люблін відбудеться школа менеджменту, лідерства та фандрейзингу РАДАР для студентів, аспірантів та викладачів з Івано-Франківської області України та Люблінського воєводства Польщі.

Школа відбудеться в рамках проекту громадської організації «Агентство з розвитку приватної ініціативи» (АРПІ), виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради та ґміни міста Люблін (Польща) «Студент з ініціативою: вектор енергозбереження», що виконується за співфінансування ЄС в рамках Програми транскордонного співробітництва ЄІСП «Польща – Білорусь – Україна» на 2007 – 2013 роки.

РАДАР підготує транскордонну команду фахівців, здатних впроваджувати енергозберігаючі ініціативи на транскордоному рівні та підтримуватимуть сталість Мережі молодіжного транскордонного співробітництва. Головними темами тренінгів будуть менеджмент енергозберігаючих проектів, фандрейзинг, навички самопрезентації, лідерства, роботи в команді, мистецтво дебатів тощо. Тренінговий модуль, для спільного навчання молодих людей прикордонних регіонів апробований в Школі, буде одною з інноваційних практик, напрацьованих проектом.

Учасники школи (по 20 осіб з кожного регіону) відібрані на основі мотиваційних листів, де вони фахово обґрунтували своє бажання участі в школі та продемонстрували, як використовуватимуть отримані знання на практиці. Тренерами Школи будуть польські та українські експерти, які й розробили навчальну програму РАДАРу.

Учасники виконуватимуть також практичне завдання: готуватимуть власний енергозберігаючий проект. Концепції цих проектів будуть стосуватися створення нових або впровадження існуючих механізмів заощадження енергії, використання екоматеріалів у побуті та у власній справі, підвищення обізнаності представників місцевих громад щодо необхідності заощадження енергії та конкретних методів енергозбереження. 10 кращих ініціатив, розроблених в межах РАДАРу будуть представлені на веб-сторінці проекту.

Нагадаємо, що проект передбачає створення дієвої мережі молодіжного транскордонного співробітництва в сфері енергозбереження (створення веб-платформи, спільні бази даних енергозберігаючих інституцій та інновацій, започаткування програм обміну для студентів та молодих науковців); проведення комплексного навчання для активних молодіжних лідерів для їх подальшої діяльності в напрямку впровадження енергозберігаючих ініціатив у цільових регіонах проекту (школа РАДАР, регіональні дебатні турніри на тематику енергозбереження та міжнародний дебатний турнір, ознайомчі візити з практиками енергозбереження); забезпечення механізмів просування молодіжних ініціатив та представлення потенціалу учасників проекту у сфері енергозбереження потенційним роботодавцям у транскордонних регіонах проекту (Міжнародний Форум молодіжних ініціатив, де учасники ознайомляться з новітніми ідеями у сфері енергозбереження, видано низку промоційних видань, що популяризуватимуть проектні досягнення, створено тематичні радіопередачі та телепрограми, профорієнтаційні зустрічі у школах).

Люди нетрадиційної орієнтації пікетували громадську приймальню О. Шевченка?
Сьогодні, 17 серпня група осіб, подібних на активістів ЛГБТ (Ліги гомосексуалістів, бісексуалів та трансвеститів), пікетували громадську приймальню народного депутата Олександра Шевченка.  
Коломийська міськрада живе у часі УРСР
Баталії розвернулись навколо скандальної забудови на Прикарпатті.  
No photo
Цього року тільки за шість місяців на Прикарпатті прийняли в експлуатацію житла загальною площею 419 446 метрів квадратних. В порівнянні із аналогічним періодом минулого року ця цифра збільшилася більше ніж на 200%.  
Тепер в Карпатах дерева підказують дорогу
На Верховинщині працівниками НПП здійснюється маркування туристичних маршрутів  
Чоловік ледь не згорів через бензопилу
Минулої доби в області виникло 4 пожежі, травмовано 1 людину  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші партнери

123

Loading...

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Портал новин Івано-Франківська. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".