Останні події:
Подробиці інциденту: на Прикарпатті на ходу загорівся потяг “Івано-Франківськ – Коломия” (відео)... | Прикарпатцям на замітку: від сьогодні патрульна поліція області почала штрафувати водіїв, котрі перевищують швидкість (відео)... | У суботу та неділю в Івано-Франківську для транспорту перекриють вулицю Лепкого, частину Незалежності та Бандери (СХЕМА)... | На Вовчинецьких горах пройшли змагання з фрірайду серед велосипедистів (відео)... | У Коломиї працює школа писанкарства для дітей (відео)... | Сезон вірусів на старті: прикарпатські медики розповіли, які штами грипу цьогоріч атакуватимуть українців (відео)... | Шість районів Івано-Франківщини отримають гроші на виплату зарплати медикам і освітянам (відео)... | Як франківчани “золотого віку” проводять дні у таборі “Лімниця” (фото)... | Цієї зими у Карпатах запрацює новий добровільний рятувальний притулок... | Осінь у Франківську: мережу підкорюють захопливі світлини парку Шевченка (фото)... |

Прикарпатці звернулися до ЦВК з вимогою призначити вибори (фото)

Vybory-958673

11 жовтня 2018 року в Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування пройшов брифінг щодо призначення виборів в ОТГ.

Спільно з Агенцією розвитку ОТГ Прикарпаття та представниками громад, які очікують на призначення виборів, учасники звернулися до ЦВК, пишуть Версії.

133 об’єднаних територіальних громад очікують на рішення ЦВК про призначення перших виборів.

“ЦВК станом на сьогодні затягує з призначенням виборів. У нас в області вже утворено 4 ОТГ. Тому ми звернклися до ЦВК з листом про призначення виборів. Якщо їх не призначать завтра, то вибори перенесуть на наступний рік і громади залишаться без належного фінансування”, – заявив Максим Чопей, виконавчий директор Агенції розвитку.

Кожен процес повинен бути логічним та завершеним, заявляють експерти. “В Івано-Франківській області чотири новостворених ОТГ очікують на призначення виборів. Це Коршівська, Букачівська, Вигодська та Новицька. А також Ланчинська, Рожнівська та Брошнів-Осадська ОТГ, до яких приєдналися свльські ради. Всі громади зупинилися, тому, що утворення відбулося, а вибори повноправного керівництва громади гальмує ЦВК”, – заявив Руслан Панасюк, директор Івано-Франківського Центру розвитку місцевого самоврядування.

Також в Україні на призначення виборів чекають 60 громад, що приєднадися до 41 вже створеної ОТГ. Прикарпаття не виняток.

“Нами проведена велика робота щодо розширення меж нашої ОТГ. До на приєднується Середньомайданська сільська рада. Але ЦВК не призначає вибори, тому це гальмує нашу роботу. Зараз ми приступаємо до формування спільного бюджету,” – заявив Володимир Попович, голова Ланчинської ОТГ.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках