Останні події:
Ранкова аварія у Франківську: зіткнулися вантажівка та “Пріус” патрульної поліції... | Відрізані від світу: на Калущині мешканці змушені ризикувати життям, добираючись до іншого кінця села аварійним мостом (відео)... | У Франківську жінки вирішили розібратися з таксистом за допомогою кухонного ножа... | Прокуратура повідомила про підозру трьом «гастролерам» із Рівненщини, які напали на будинок косівчан... | У Франківську працівники поліції на хабарі затримали директора коледжу (фото)... | Гроші в асфальт. Які дороги у Франківську закінчать ремонтувати цього року?... | Івано-Франківськ: у лікарні померла жінка, яка впала разом із балконом на вулиці Січових Стрільців... | На Прикарпатті перекрили дорогу Снятин-Городенка (фото)... | Івано-Франківськ: у дитсадку №4 встановили новий ігровий майданчик (фото)... | Найшвидша жінка Прикарпаття спробує підкорити “Діамантову лігу”... |

Заборгованість перед бюджетниками Івано-Франківської області досягла вже 50 мільйонів гривень (відео)

Zarplata-4958670

Івано-Франківських чиновників зобов'язали погасити борги перед бюджетниками

Бюджетники Івано-Франківської області досі без зарплати. На початку квітня медики і педагоги виходили на мітинг і вимагали негайно погасити борги. У чиновників залишився місяць, щоб розрахуватись із людьми, або ж вони ризикують залишитись без роботи, пише Зміст з посиланням на Подробиці.

У медсестри Ольги Бодоряк, як у більшості медичних працівників, заробітна плата мінімальна. Жінка скаржиться – гроші не платять вже майже два місяці.

“Виплатили частину за березень, можна сказати аванс. Кажуть, що можливо в перших числах доплатять за березень у травні”, – розповіла Олга Бодоряк, медсестра Верховинської ЦРЛ.

На роботу жінка добирається з гірського села. На дорогу з дому до роботи і назад тратить 50 гривень. Каже, що зараз грошей не залишилось навіть на їжу.

“Жити нема за що, можна сказати. Проїзд потрібно оплатити, бо автобуси не возять безкоштовно. Їсти треба, жити треба”, – додала жінка.

Все що можна, вже давно скоротили, запевняє головний лікар Верховинської ЦРЛ Микола Ілюк. Але грошей на зарплати катастрофічно не вистачає.

“Ситуація по Верховинському району є найкритичнішою. На даний чай у нас тільки 64% виплачено заробітних плат за березень місяць. І вже травневими видатками ми будемо оплачувати заборгованість за березень місяць”, – сказав Микола Ілюк.

Крім того, залишились борги за минулий рік. Заборгованість за грудень – майже 2 мільйони гривень. Така ситуація в районі не тільки у медиків – без зарплати також і інші бюджетники: педагоги і працівники культури.

Заборгованість перед бюджетниками області досягла вже 50 мільйонів гривень. Найгірша ситуація в Косівськму, Тлумацькому і Надвірнянському районах.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках