Останні події:
Це буде дуже масштабно, – Марцінків про “Свято ковалів”, яке пройде у 2018 році ... | На Городенківщині волонтерка зі США навчала охочих англійської мови (фото)... | Смушак пояснив, чому цього року не будуть встановлювати ковзанку у центрі Франківська... | Переможниця проекту «Модель XL» франківчанка Марія Павлюк прикрасила обкладинку всесвітньо відомого глянцю (фото)... | Івано-Франківськ: біля скверу Міцкевича при прокладанні мереж знайшли старовинні люльки (фото)... | В Бурштині скандал із виділенням коштів з депутатського фонду для лікування дитини... | Івано-Франківська область отримає 278 мільйонів гривень з Дорожнього фонду на ремонт та утримання доріг... | Франківці обурюються: у школі №11 досі холодно... | В Одесі молодий хлопець із Прикарпаття опинився під колесами електрички... | Верховина зустрічає найбільший кінофестиваль за всю її історію (фото)... |

Верховина зустрічає найбільший кінофестиваль за всю її історію (фото)

Kino-948679035

У вівторок, 19 грудня, розпочались почалися дні українського кіно. Фестиваль відбувається у Верховині.

Впродовж 5-ти днів покажуть 7 найновіших українських картин.

Заступник голови Івано-Франківської ОДА Ігор Пасічняк відмітив, що для Верховини це найбільший кінофестиваль за всю історію, - пишуть Версії. 

Подія, яку організовує Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість», продовжиться до 23 грудня.

Тут, на жаль, нема кінотеатру, щоб переглядати фільми. Аби насолодитись великим екраном, тутешні мешканці змушені дві години їхати до Івано-Франківська. Тому переважаюча кількість верховинців ще не мала змоги подивитися останні українські новинки. З цього приводу організатори фесту привезли із собою всю необхідну техніку для того, аби облаштувати кінозал в актовому залі місцевої школи. Свято української стрічки відкрили прем’єрними “Кіборгами”, які наразі мають касові збори в більш ніж 15 000 000 гривень.

Знаковим є також те, що кожну стрічку представлять актори або творці фільмів.

Відомий франківський актор Роман Луцький зазначив, що це початок нової епохи в регіоні. Поділився чоловік також успіхом “Строжової застави”, яка нещодавно вийшла на широкий екран.

Найбільш активного глядача Днів українського кіно нагородять безкоштовною поїздкою на фестиваль “Молодість”.

Раніше журналісти писали про про те, що львів’ян закликають до перегляду стрічки, присвяченої епосі “Розстріляного відродження”. Документалка розповість про життя митців у Харкові 30-тих років та репресії проти них. “Будинок “Слово”” розповість та покаже, як та чим жили письменники, а також повідає про їхні складні долі, пишуть Версії з посиланням на Варту.

Актриса Олена Узлюк поділилась враженнями від перебування у Верховині:
«Це надзвичайне диво, що ми відзначаємо таке велике свято в цьому чудовому магічному місці. Ми сподіваємось, що глядач отримає задоволення від перегляду наших фільмів, а ми вже щасливі, що опинились тут».

Нажаль, через погодні умови у Києві, на заході не був присутнім режисер фільму «Кіборги» Ахтем Сеітаблаєв та продюсер стрічки, а також генеральний продюсер нашого фестивалю Іванна Дядюра.

фото: Molodist Kyiv International Film Festival

Фото Molodist Kyiv International Film Festival.

Після перегляду фільму Кіборги глядачі стоячи аплодували до самого кінця титрів. Дехто не міг стримати сліз

Фото Molodist Kyiv International Film Festival.

Фото Molodist Kyiv International Film Festival.

Фото Molodist Kyiv International Film Festival.

Фото Molodist Kyiv International Film Festival.

Фото Molodist Kyiv International Film Festival.

Фото Molodist Kyiv International Film Festival.

Старшокласники Верховинської ЗОШ мали змогу подивитись фільм “Чужа молитва”




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках