Останні події:
Це буде дуже масштабно, – Марцінків про “Свято ковалів”, яке пройде у 2018 році ... | На Городенківщині волонтерка зі США навчала охочих англійської мови (фото)... | Смушак пояснив, чому цього року не будуть встановлювати ковзанку у центрі Франківська... | Переможниця проекту «Модель XL» франківчанка Марія Павлюк прикрасила обкладинку всесвітньо відомого глянцю (фото)... | Івано-Франківськ: біля скверу Міцкевича при прокладанні мереж знайшли старовинні люльки (фото)... | В Бурштині скандал із виділенням коштів з депутатського фонду для лікування дитини... | Івано-Франківська область отримає 278 мільйонів гривень з Дорожнього фонду на ремонт та утримання доріг... | Франківці обурюються: у школі №11 досі холодно... | В Одесі молодий хлопець із Прикарпаття опинився під колесами електрички... | Верховина зустрічає найбільший кінофестиваль за всю її історію (фото)... |

Івано-Франківська область отримає 278 мільйонів гривень з Дорожнього фонду на ремонт та утримання доріг

Remont-dorogi-76785785jpg

В наступному році на ремонт та утримання доріг комунальної власності Івано-Франківська область отримає 278 мільйонів гривень з Дорожнього фонду.

Про це директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ірина Мацькевич розповіла на засіданні бюджетної комісії, пише Зміст з посиланням на Фіртку.

Загалом обсяг обласного бюджету на 2018 рік становитиме 9,5 мільярдів гривень. Це на 130% більше, порівняно з 2017 роком.

У бюджеті зокрема передбачено кошти і на ремонт і утримання доріг. Їх сума – 14 мільйонів гривень.

Нагадаємо, одним з ініціаторів ЗУ “Про Дорожні фонд” є прикарпатськи нардеп Юрій Соловей. За словами нардепа, Закон про Державний дорожній фонд забезпечить місцевим бюджетам 35% від податку, закладеного в одній літрі пального, які йтимуть виключно на місцеві дороги.

“Я особисто два роки за нього боровся (ЗУ “Про Дорожній фонд, – ред.), щоб він з’явився у стінах парламенту і був прийнятий – це пакет щодо, так званого, дорожнього будівництва і створення Дорожнього фонду. Бо неправильною до сьогодні була ситуація, коли податки, які закладені в одній літрі бензину, які сплачуються платниками податків, йшли в загальний фонд Державного бюджету і потім по залишковому принципу виділявся на будівництво доріг якийсь мізер. І в кінцевому результаті через те, що така практика останні 10 років існувала, ми бачимо до якого стану були доведені дороги. Дорожні фонд повністю міняє цю історію. Оскільки всі податки, які закладені в одній літрі бензину цільово спрямовуються до Державного дорожнього фонду, а після того 35% йде на пряму, в атоматичному режимі, на місця і буде витрачатися виключно на місцеві дороги. 60% буде витрачатися на дороги національного та міжнародного значення“, – пояснив народний депутат.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках