Є всі підстави заборонити Компартію – Кравчук

5F4779C9-B1D2-4548-A6A8-12D253E1C5F2 w640 r1 s

Перший президент незалежної України Леонід Кравчук заявляє про наявність усіх підстав для заборони Комуністичної партії.

«Коли комуністи відчули, що під ними горить земля, а вже є реальні докази їх участі в тому числі у сепаратистському русі, реальні докази і в Мін’юсті, і в Службі безпеки України, вони почали шукати, щоб зберегтися в іншій формі, мімікрувати. До цього треба ставитися дуже обережно», – наголосив Кравчук в ефірі Радіо Свобода.

«Я першим підписав указ про заборону КПУ. Є шанс», – додав Кравчук.

Минулого місяця СБУ повідомила, що бійці антитерористичної операції біля прикордонного посту «Дякове» Луганської області затримали п’ятьох членів незаконного озброєного формування, двох з яких завербували керівники місцевого осередку Компартії України. У КПУ ці звинувачення відкинули.

У травні тоді виконувач обов’язків президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов звернувся до міністра юстиції з листом, в якому просить Мін’юст вивчити питання причетності КПУ до дій, спрямованих на порушення суверенітету та територіальної цілісності країни, а також до практичної підтримки російських спецслужб на півдні та сході. За результатами перевірки Турчинов закликає «вжити без зволікань у встановленому законом порядку заходів щодо заборони Комуністичної партії України».

Мін’юст, зі свого боку, звернувся до Генпрокуратури і СБУ з приводу розслідування діяльності КПУ.

 

Джерело: ukrainian.voanews.com

Російські літаки перетнули українське небо
Протягом сьогоднішнього дня зафіксовані чергові порушення повітряного простору та державного кордону України авіацією РФ. Про це повідомив речник АТО Владислав Селезньов, передає unn.com.ua.  
Артилерія ЗСУ обстрілює позиції терористів. ВІДЕО
 
Росія назвала звіт ООН щодо України "лицемірним"
МЗС Росії вважає упередженою доповідь управління Верховного комісара ООН з прав людини щодо ситуації в Україні, йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті зовнішньополітичного відомства.  
Росія звинуватила Японію, яка вводить санкції, у несамостійності політики
МЗС Росії заявило, що у питанні оголошення санкцій проти Москви Японія діє під диктовку Вашингтона.  
Україна та Нідерланди підписали угоду "Про міжнародну гуманітарну місію поліцейських"
Угоду "Про міжнародну гуманітарну місію поліцейських" для захисту розслідування катастрофи літака "Малайзійських авіаліній" в Донецькій області сьогодні підписали Україна та Нідерланди.  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".