nadia

Євросоюз вітає рішення Путіна скасувати мандат на використання військ РФ в Україні

СНПЧ Москва
CMS Joomla

1396773596 es

При цьому в ЄС сподіваються, що практичні кроки в цьому напрямку будуть зроблені невідкладно

Європейський Союз вітає пропозицію російського президента Володимира Путіна, який попросив Раду Федерації скасувати постанову про використання російських військ на території України. Про це заявила Майя Косьянчич, офіційний представник глави дипломатії ЄС Кетрін Ештон.


"ЄС постійно закликав Росію скасувати дозвіл Ради Федерації про використання сили на Україні. Ми вітаємо кроки, зроблені президентом Путіним в цьому напрямку, і сподіваємося, що вони будуть виконані невідкладно", - сказала Косьянчич в коментарі "РИА Новини".

Крім того, прес-секретар глави європейської дипломатії зазначила, що ЄС закликає російську сторону підтримати застосування мирного плану президента України Петра Порошенка. В Європі також очікують, що РФ прийме ефективні заходи для припинення потоку незаконних бійців, зброї та обладнання через український кордон. Також ЄС розраховує, що Кремль вчинить вплив на ополченців і переконає їх припинити насильство, а також продовжить відведення військ у прикордонному регіоні. "Це буде значно сприяти деескалації ситуації і відкриє шлях до політичного розв'язання цієї кризи", - сказала Косьянчич.

Нагадаємо, 1 березня Рада Федерації дозволила президенту Росії Володимиру Путіну використовувати війська на території України для захисту російських громадян. У своєму зверненні до сенаторів президент попросив надати йому право використовувати збройні сили на території України "до нормалізації суспільно-політичної ситуації в цій країні". За кілька годин до цього обидві палати парламенту самі запропонували президенту виступити з такою ініціативою, ще раніше до президента РФ з подібним проханням звернулася самопроголошена влада Криму. Пізніше ЗМІ повідомляли, що Совфед прийняв рішення без необхідного кворуму.

24 червня Путін звернувся до Совфеду з пропозицією скасувати цю постанову. Очікується, що відповідне рішення буде прийнято вже завтра - 25 червня.

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


2014. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".