Юрій Павленко: Інституції, які діють в рамках чинного законодавства і не заборонені судом, повинні перебувати під захистом правоохоронної системи

Police 875395

Про це заявив народний депутат, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко, коментуючи акцію протесту у Києві, під час якої було пошкоджено будівлю банку і російського центру науки та культури.

Подібні акції стали в Україні «традицією». Але вони, на думку політика, дискредитують українську владу як в середині країни, так і за її межами. А той факт, що радикальні угрупування можуть діяти поза законом, говорить про слабку, недієздатну правоохоронну систему, котра не може захистити ані українського громадянина, ані представництво будь-якої міжнародної організації.

«На мій погляд, дії проти інституцій, які мають відношення до Росії, – це дії, що грають на руку самій Росії в справі дискредитації України, зокрема перед нашими західними партнерами. Ці інституції діють в Україні в рамках чинного законодавства. Якщо до них є будь-які заперечення, то для цього є суд, для цього є законні методи, якими можна домогтися того, щоб вони не працювали. В даному випадку жодних позовів чи жодних законних спроб припинити їхню діяльність не було», – підкреслив народний депутат.

Він зазначив, що проведена реформа деформувала й без того слабку систему правоохоронних органів. «Події, що відбулися, якнайкраще ілюструють той факт, що жоден українець не може почувати себе захищеним та покладатися на поліцію. У момент нападу в цих інституціях перебували громадяни України. Причому найменші громадяни України, яких не спромоглася, не захотіла захищати українська поліція», – наголосив Юрій Павленко.

«Кожен громадянин, який живе в рамках закону і дотримується українського законодавства, повинен бути захищений українською правоохоронною системою, яка, на жаль, дуже часто цього не робить», – резюмував парламентарій.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках