Останні події:

На Прикарпатті тисячі прочан молились за мир в Україні. ФОТО

11110011111546784

Протягом двох днів, 4-5 жовтня, у духовно-паломницькому центрі Матері Божої у Погоні молилися за мир в Україні.

 

ХІХ Міжнародна проща Вервиці за мир і єдність Церкви зібрала цього разу тисячі паломників з нашої держави, прибули й іноземні гості з Аргентини, Італії, Канади, - інформує прес-служба Тисменицької РДА.

Жовтень у католицькій церкві присвячений молитві на Вервиці. Вже п’ять років поспіль величні відправи у поєднанні із нічними чуваннями, духовними піснями на честь Цариці Вервиці проходять у Погоні. Розміщене в мальовничій долині це святе місце наповнене особливою атмосферою духовного піднесення. Воно, як і інші відпустові центри – Зарваниця, Гошів чи Крилос, сповнене Божої благодаті.

Вся молитва на Вервиці ділиться на 4 частини: радісні, світлі, страсні та славні таїнства. А поміж ними були мистецька програма за участі хорових, творчих колективів та виконавців Прикарпаття, організована відділом культури районної державної адміністрації, запалена опівночі ватра та яскраві феєрверки, розважання і нічні чування.

Привітав учасників велелюдного дійства голова обласної державної адміністрації Олег Гончарук.

Апогеєм духовного свята стала Архієрейська Свята Літургія віднова посвяти Непорочному Серцю Марії, яку очолили Митрополит Івано-Франківської Архиєпархії Кир Володимир Війтишин і епископ Харківський Василій Тучапець ЧСВВ у співслужінні Протоігумена Провінції Найсвятішого Спасителя в Україні о.Пантелеймона Саламахи ЧСВВ і Протоієгумена Закарпатської Провінції Святого Миколая о. Павла Райчинця ЧСВВ та 35 священиків. А загалом на прощу прибули близько 80 священнослужителів.

Закінчили величну відправу спільною молитвою за мир в Україні – «Боже великий, єдиний».

Наступна, ювілейна, ХХ Міжнародна проща Вервиці за єдність Церкви на прославу Пресвятої Богородиці відбудеться також у Погоні.

Важливим аспектом під час організації велелюдних заходів є безпека та умови перебування людей. Тож Протягомп часу проведення прощі постійно чергували працівники обласної та районної служб ДСНС, правоохоронних органів, Тисменицького територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), медики, обласна та районна організації Товариства Червоного Хреста України із рятувальним загоном – волонтерами медиками.

Паломники грілися у розгорнутих 11 палатках із розкладними ліжками, стільцями та лавками. Для них організовано на вечерю і сніданок гаряче харчування та чай.

22220000222978456

33300339867-0

444400056098705

55550005550978-63




Loading...

В Івано-Франківську лунатимуть "лунатимуть стародавні заклинання, сповнені містикою та підсвідомим..."
Завтра в обласному центрі молода поетеса Христина Букатчук представить у Книгарні «Є» книжку віршів «Відьма і янгол».  
Підприємець з Прикарпаття позбувся ліцензії за продаж алкоголю неповнолітнім
Крім того він ще сплатив майже 7 тисяч гривень штрафу.  
Працівника військкомату в Івано-Франківську спіймали на хабарі
Франківець брав хабарі у військкоматі за звільнення від призову.  
Народний депутат з Прикарпаття дезінформував своїх виборців. ВІДЕО
1 мільйон гривень для Коломийського водоканалу виділив український уряд. Тепер комунальне підприємство начебто зможе взяти кредит у Світового банку в мільйон доларів.  
Мажоритарники Чернівецької області на агітацію вже витратили мільйон гривень
Дані проміжних фінансових звітів кандидати-мажоритарники мали надати до 6 жовтня до окружних виборчих комісій. На жаль, тільки частина кандидатів подала звіти до ОВК. Ще менша частина зробили це вчасно. Про це повідомляє Громадська мережа ОПОРА.  
Василь Скрипничук взявся за публічну агітацію у робочий час
Сьогодні на урочистому віче в Івано-Франківську, під час відзначення свята Покрови, яке є у переліку офіційних заходів місцевої влади, голова Івано-Франківської обласної ради Василь Скрипничук агітував за кандидата самовисуванця Петра Шкутяка.  
Молодь Івано-Франківська спільно з переселенцями зі Сходу організували благодійний концерт на підтримку армії
Напередодні свята Покрови в обласній філармонії відбувся благородний концерт за участю колективів Міського центру дитячої та юнацької творчості «Так, я люблю Україну». Мета заходу – збір коштів на потреби армії.  
На Прикарпатті двоє пройдисвітів виманювали у школярів мобільні телефони
Працівники калуської міліції затримали двох чоловіків, які біля шкільних навчальних закладів обманювали дітей і забирали в них мобільні телефони.  

Додати коментар

Захисний код
Оновити

Наші партнери

123

Loading...

Ми в соцмережах

facebookvktwitterrss


Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках
Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

2014. Портал новин Івано-Франківська. Передрук матеріалів тільки за наявності гіперпосилання на zmist.if.ua. Розробка та дизайн "Західні інформаційні технології".