Останні події:
Українці були дуже добрими, а в Карпатах – неймовірна природа, – французький актор Жан Рено... | Як Прем’єр-міністр Володимир Гройсман у Коломиї писанку розписував (фото)... | На Калущині невідомі намагалися викрасти школярку... | Івано-Франківськ: у школі №19 12-річна школярка отруїлася невідомою речовиною... | Марцінків пояснив причину підвищення вартості проїзду в громадському транспорті Франківська (відео)... | Не розумію, як дитина може померти від хворого горла, – франківка розповіла, як згасав її єдиний син... | Як прикарпатські депутати голосували за арешт Надії Савченко... | Уряд знайшов механізм передачі земель ОТГ, – Прем’єр-міністр Володимир Гройсман завітав до Косова (фото)... | Івано-Франківськ: з 1 квітня “вечірній” тариф на проїзд буде меншим на гривню... | В Івано-Франківську 23 і 24 березня оголошені днями жалоби... |

Нові подробиці корупційного скандалу: голову Верхньолипицької сільської ради затримали на подвійному хабарі (фото+відео)

Habar-45986735

Про це повідомив заступник начальника управління захисту економіки в Івано-Франківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України Володимир Желізняк.

“Управлінням захисту економіки в Івано-Франківській області викрита схема отримання неправомірних вигод працівниками Рогатинської райдержадміністрації та місцевого самоврядування. На гарячому був затриманий голова сільської ради під час отримання неправомірної вигоди в сумі 100 тисяч гривень за передачу в оренду земельної ділянки площею 14 гектарів приватному підприємцю для проведення сільськогосподарських робіт на цій землі”, – розповів Володимир Желізняк.

Володимир Желізняк

Під час проведення обшуків у кабінеті голови Верхньолипицької сільської ради були вилучені кошти, які чиновник отримав за вирішення земельних питань іншого громадянина, – пишуть Версії з посиланням на Подробиці.

“Також під час проведення огляду в його кабінеті було вилучено п’ять тисяч гривень. Ці п’ять тисяч гривень він отримав від другого громадянина за земельні питання”, – відзначив начальника управління захисту економіки в Івано-Франківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Виявилось, що сільський війт “працював” не один. Правоохоронці затримали службовця Рогатинської РДА в кабінеті якого виявили талони на пальне, які кваліфікували, як матеріальні цінності по “земельній” справі.

“Далі в Рогатинській райдержадміністрації в службовому кабінеті був затриманий начальник відділу агропромислового розвитку цієї РДА, в якого було вилучено матеріальні цінності, які він отримав як предмет неправомірної вигоди також по цій справі – за вирішення і сприяння земельному питанню”, – додав Володимир Желізняк.

Згідно з інформацією з сайту Рогатинської РДА, відділ агропромислового розвитку цієї райдержадміністрації очолює Богдан Мельник.

Обом посадовцям інкримінують статтю 368 частину третю кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі строком від п’яти до десяти років з конфіскацією майна та забороною займати певні посади строком на три роки.

Нагадаємо, 14 березня голову Верхньолипицької сільської ради (Рогатинського району) викрито під час отримання хабара у сумі 100 тис грн.




Погода
Погода в Івано-Франківську

вологість:

тиск:

вітер:

Курси валют

Курси долара, євро і рубля по банках