Останні події:
У Франківську директорів навчальних закладів призначатимуть за контрактом... | Один з найбільших джекпотів лотереї “Спортпрогноз” зірвали в Івано-Франківську... | Депутатський запит Мстислава Тараса щодо перевиконання міського бюджету на 230 млн гривень вивів з рівноваги мера Івано-Франківська Руслана Марцінківа ... | Усі чотири затримані в Івано-Франківську поліцейські-хабарники пройшли переатестацію - М.Кукуряк... | Розгляд апеляції франківського "стоматолога-різника" знову перенесли... | Прикарпатському підлітку, який травмував ножем вчительку, обрали домашній арешт... | Фракція УКРОПУ в Івано-Франківській міськраді вимагає припинити незаконні втручання та перетворення ТРК "Вежа" в монопольний піар-рупор мера і ВО "Свобода"... | На Калущині громада відмовилась обєднюватись в ОТГ. ВІДЕО... | "Чорні" лісоруби Прикарпаття завдали збитків державі на майже 14 млн. грн.... | В Івано-Франківську досі немає тепла в кількох десятках будинків. ВІДЕО... |

Хто намагається здійснити рейдерське захоплення клініки «Медекс»: дійові особи

reider
Останнім часом, чи не кожного дня, зі всієї України надходить інформація про спроби рейдерських захоплень бізнесу. Не є виключенням і Прикарпаття, в обласному центрі якого, в око рейдерів потрапила медична клініка «Медекс».

Як повідомив журналістам засновник «Медексу», схема, яку намагаються використати проти нього виглядає наступним чином: 
У 2006 році, Віктору Фіщуку (засновник клініки «Медекс»), банком «Золоті Ворота» було відкрито кредитну лінію в розмірі 2 млн. дол. США під забезпечення лікувального центру, аптеки та обладнання, яке було придбане за кредитні кошти.
Враховуючи те, що позику було оформлено у форматі «кредитна лінія», кошти встановленого ліміту вибиралися поступово, по мірі необхідності, і вкладались у розбудову клініки та придбання новітнього обладнання. В той же час, виконання кредитних забов’язань позичальником відбувалося справно, без затримок і в повному обсязі.
Проте, у 2010 році керуючим банку «Золоті Ворота» став Олександр Бужор, який, проаналізувавши кредитний портфель банку, зупинив свій вибір на бізнесі Фещука, який, як він очікував, мав би перейти до його власності.
Для втілення плану в життя, Фіщуку припинили видачу коштів по кредитній лінії, що, у свою чергу, спричинило відхилення від запланованих доходів, а відповідно – і до платоспроможності позичальника. Як наслідок – виникла прострочена кредитна заборгованість, частину якої, після того продали начальнику служби безпеки банку Олександру Волкову. Для того, щоб у подальшому Волков не мав кредитної заборгованості перед банком, «Золоті Ворота» видали кредит підконтрольній фірмі, яка, в якості благодійної організації, погасила його борг.
Іншу частину кредиту, використовуючи аналогічну схему, було продано фірмі «Експрес», на керівництво якої у Бужора був безпосередній вплив.
Дізнавшись про вищевказані договори, Фіщук звернувся до суду, який визнав дані правочини недійсними.
Та це не зупинило начальника служби безпеки банку, який, прийшовши до Фіщука, розповів про борг «Медексу» перед ним та «Експресом», який представляв. Не оминув увагою в розмові і інших впливових осіб, зацікавлених у поверненні коштів.
Як наслідок – три замахи на життя (2 вибухи гранати та постріл з РПГ по будинку Фіщука), погрози та дзвінки від адвокатів, які представляють інтереси невизнаних кредиторів…

Додати коментар

Захисний код
Оновити