Останні події:

Стали відомими обидва фігуранта вчорашнього корупційного затримання поблизу івано-франківської ратуші. ВІДЕО

jpg 1044

Стали відомими обидва фігуранта вчорашнього корупційного затримання поблизу івано-франківської ратуші.


Вчора, 25 серпня слідчими прокуратури спільно з працівниками УЗЕ ГП НП в Івано-Франківської області викрили отримання хабара службовими особами органу місцевого самоврядування області.
За словами начальника слідчого відділу прокуратури Віктора Корнути, сільський голова разом депутатом із цієї ж сільради, який є і керівником громадської організації вимагали у підприємця хабар за виділення у приватну власність земельної ділянки площею 1,2 га для будівництва автозаправки.

«Неправомірну вигоду розміром 70 тисяч гривень вони отримали протягом квітня – червня у три прийоми. Водночас остання сума – 400 тисяч передавалися вчора», - повідомив Корнута.

Оскільки вони мають підвищені гарантії захисту зі сторони законодавства, висувати обвинувачення може тільки прокурор області. Наразі вирішується питання про обрання міри запобіжного заходу.

За даним фактом прокуратурою Івано-Франківської області відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Вона передбачає від 8-ми до 12-ти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3-х років, з конфіскацією майна.

Слід зауважити, користувачі соцмереж в одному з затриманих впізнали сільського голову села Березівка Тисменицького району Олександра Вару, який був керівником обласного осередку об'єднання «Голос».

Додати коментар

Захисний код
Оновити